Ukoliko Ministarstvo odbrane nije sposobno da upravlja Zastavom, radnici jesu

Ukoliko Ministarstvo odbrane nije sposobno da upravlja Zastavom, radnici jesu

Politička platforma Solidarnost i stranka Zajedno pružaju punu podršku radnicima i radnicama fabrike Zastava oružje i Sindikalnoj organizaciji Zastava oružje iz Kragujevca. Zahtevamo od vlasti da prestane sa uništavanjem ove ekonomski i istorijski značajne fabrike za Šumadiju i Srbiju.

Već više od mesec dana oružari pokušavaju da nateraju nadležne da reše probleme u fabrici i imenuju direktora i novo poslovodstvo koje će biti sposobno da ponovo pokrene proizvodnju u fabrici. Loše rukovođenje je dovelo do svođenja proizvodnje na minimum pošto nisu obezbeđena sredstva i materijali za rad – usled toga preduzeće kasni sa isporukama ugovorenih proizvoda, a radni položaj, plate i sigurnost na radu par hiljada radnika i radnica su sve ugroženiji.

Radnici Zastave oružje će danas ponovo stupiti u jednočasovnu obustavu rada kako bi nadležnima skrenuli pažnju na nagomilane probleme u ovoj fabrici – Solidarnost i Zajedno im šalju punu podršku u nadi da će istrajati u svojim zahtevima.

Ujedno, pozivamo ministra odbrane Miloša Vučevića da prestane da optužuje radnike i sindikat za probleme u kragujevačkoj fabrici za koje je upravo ministarstvo koje vodi najodgovornije. Vučeviću se pričinjava nekakav samoupravljački duh za koji veruje da je odgovoran za to što radnici ne rade dovoljno – stvar je upravo suprotna – sindikat i radnici pokušavaju da reše problem od kojeg Vučević beži. Sindikat zahteva postavljanje direktora i razrešenje nadzornog odbora zbog lošeg rada – sve to je u nadležnosti ministra odbrane kome bi bolje bilo da radi svoj posao umesto što juri duhove oko fabričkih hala.

Ukoliko Vlast nije sposobna da upravlja ovom fabrikom, verujemo da su radnici sasvim kadri to da rade. Za razliku od onih kojima je u interesu da uništavaju fabriku i izvlače vrednosti iz nje kako bi zadovoljavali svoju klijentelističku mrežu radnicima je u interesu da nastave proizvodnju kako bi svima bilo dobro.

Ukoliko Ministarstvo odbrane nije sposobno da upravlja Zastavom, radnici jesu

You May Also Like

OSVRT NA KAMPANJU ZA LOKALNE IZBORE U NIŠU

Nikolić: U jeku izborne kampanje vlast rasprodaje zdravlje stanovnika Srbije

Solidarnost izlazi na izbore 2. juna

Štrajk glađu je potez čoveka koji gubi svaku nadu u institucije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *