Solidarno protiv izvršitelja!!

Solidarno protiv izvršitelja!

Politička platforma Solidarnost zahteva od nadležnih državnih organa, a posebno Ministarstva pravde, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Komore javnih izvršitelja da preduzmu potrebne mere zakonske zaštite u slučaju slikarke i profesorke u penziji, Dragane Milisavljević, koju je u petak 8. jula 2022. ozloglašena izvršiteljka Mirjana Dimitrijević, uz asistenciju policije i privatnog obezbeđenja, na brutalan način izbacila iz jedinog doma na ulicu.

Dragana Milisavljević je svoj stan po svim zakonskim procedurama kupila a zatim i uknjižila na svoje ime, da bi se ubrzo saznalo da je prodavac dokumente i potpis falsifikovao a da su nadležne institucije te dokumente potvrdile kao ispravne. Za ovu prevaru prodavac ni na koji način nije sankcionisan, kao ni državni službenici koji su u toj prevari učestvovali, svesno ili nesvesno. Tako se u svojoj osamdeset drugoj godini, Dragana Milisavljević koja je pošteno radila ceo svoj radni vek, našla na ulici, bez igde ičega.

Solidarnost zahteva od nadležnih da se procesuira pomenuta izvršiteljka Mirjana Dimitrijević protiv koje se vode čak dva krivična postupka a koja, uprkos tome, nastavlja sa svojim prljavim poslovima otimanja krova nad glavom nedužnim ljudima.

Pitamo odgovorne u nadležnim institucijama – zbog čega štite kriminalce i druge javne službenike koji se bogate na račun obespravljenih? Zašto ne pokrenu sve moguće mehanizme zaštite ove žene koja je očigledno žrtva prevare?

Zahtevamo i od policije/Ministarstva unutrašnjih poslova i Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć da ODMAH prekinu sa pružanjem podrške i asistencije prilikom nasilnih iseljenja nedužnih ljudi.

Tražimo od Ministarstva pravde da hitno promeni aktuelni Zakona o stanovanju, održavanju zgrada i socijalnom stanovanju koji je donet na štetu ranjivih kategorija stanovništva i koji doprinosi daljem raslojavanju i segregaciji stanovništva.

U vreme ekonomske krize i porasta nezaposlenosti, ogromnog osiromašenja najvećeg broja ljudi i potpunog uništenja socijalne države, politička platforma Solidarnost bori se protiv deložacija i institucije izvršitelja. PP Solidarnost se zalaže za omogućavanje sistemske zaštite od poverilaca privatnih lica i porodica čime bi se sistemski onemogućilo da izvršitelji (bilo privatni ili sudski) izbacuju porodice iz jedinog doma. Time bi se omogućilo ljudima u nesreći da dobiju neophodnu stručnu podršku a imovina bi prestala da bude plen izvršitelja i poverilaca.

Za društvo bez beskućništva i za svima obezbeđeno i dostojanstveno stanovanje!

Solidarno protiv izvršitelja

You May Also Like

Baković Jadžić: Svima je u Srbiji jasno da je SPS bio i ostao lažna levica

Direktor Zemunske gimnazije izabrao naslednicu u ime svih nas. STOP partijskom zapošljavanju!

OSVRT NA KAMPANJU ZA LOKALNE IZBORE U NIŠU

Nikolić: U jeku izborne kampanje vlast rasprodaje zdravlje stanovnika Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *