Milos Bakovic Jadzic_foto Katarina Drajic

Baković Jadžić: Moramo zaustaviti teror privatnih izvršitelja

Privatni izvršitelji su u Beogradu uz asistenciju policije još jednu porodicu isterali iz njihovog jedinog doma. Portparol Političke platforme Solidarnost, dosadašnji gradski odbornik i kandidat za odbornika liste „Srbija protiv nasilja“, Miloš Baković Jadžić, smatra da je takav bezobziran odnos prema našim sugrađanima pokazatelj na kakvom je nasilju zasnovana moć režima kome se u glavnom gradu bliži kraj.

„Poslednji slučaj iseljenja porodice Ramadani iz stana u Beogradu podsetio nas je na svu brutalnost privatnih izvršitelja i sramnu asistenciju policijskih službenika. Slični slučajevi se množe i mi ne smemo dozvoliti da javnost na njih ogugla niti da se zaborave niti da se nastave ponavljati“, rekao je Baković Jadžić.

Gradski odbornik poručuje da moramo zaustaviti teror privatnih izvršitelja.

„Konkretne borbe i pomoć ugroženima koje godinama pruža Združena Akcija Krov nad glavom su za svako poštovanje. Ali aktivističko herojstvo u odbranama od iseljavanja i potonja pomoć humanih ljudi moraju dobiti institucionalnu podršku“, rekao je Baković Jadžić.

On smatra da je ovaj režim svesno stavio previše moći u ruke izvršitelja koji vrše nasilje nad građanima i tako stiču materijalnu dobit koja ojačava i njihove privatne račune ali i korumptivnu mrežu SNS-a.

„Grad posle pada anti-narodnog režima SNS i satelita, mora pronaći način da kontroliše rad privatnih izvršitelja, kako bi se osiguralo da se njihovim postupanjem niko od građanki i građana Beograda ne ostavi bez jedinog krova nad glavom. Paralelno, grad će svakome ko ostane bez jedinog doma obezbediti adekvatan smeštaj“, zaključuje Baković Jadžić.

Milos Bakovic Jadzic [photo Katarina Drajic]

You May Also Like

Baković Jadžić: Svima je u Srbiji jasno da je SPS bio i ostao lažna levica

Direktor Zemunske gimnazije izabrao naslednicu u ime svih nas. STOP partijskom zapošljavanju!

OSVRT NA KAMPANJU ZA LOKALNE IZBORE U NIŠU

Nikolić: U jeku izborne kampanje vlast rasprodaje zdravlje stanovnika Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *