Premijerkina licemerna zamena teza

Premijerkina licemerna zamena teza

Aktuealna premijerka Srbije Ana Brnabić je u svojoj jučerašnjoj izjavi optužila ekološke organizacije kako nemaju program i kako se samo protive investicijama bez nuđenja alternative. U patetičnom maniru pozajmljenom od svog šefa zapitala je prisutne “Šta ćemo da radimo?” i “Od čega ćemo da živimo?”, aludirajući valjda da, ukoliko Srbija ne bude uvozila prljave tehnologije i prodavala budzašto svoja rudna bogatstva kroz projekte štetne po životnu sredinu, ostajemo bez perspektive. Po premijerki ispada da možemo samo da biramo između zdrave životne sredine i razvoja, odnosno da nema nikakve alternative tom njenom loše odglumljenom fatalizmu.

PP Solidarnost podsća da politika usmerena protiv trenutnog režima jeste jedina ispravna politika, jer dok god su na vlasti oni koji su svojim delovanjem urušili ekonomsku bazu društva, a Srbiju pretvorili u zemlju jeftine radne snage i niskih ekoloških standarda, neće biti ni pravičnog i solidarnog napretka koji vodi računa o očuvanju životne sredine.

Premijerkina izjava u kojoj se životom zaklinje na pravovernost režima u pogledu očuvanja životne sredine je jeftini spin kako bi prikrila poraz koji je režim doživeo upravo na ovim pitanjima. Ona je rezultat straha režima od daljeg pritiska ujedinjenih i solidarnih građana/ki inspirisanih i vođenih organizacijama koje se godinama unazad zalažu za razvojnu politiku koja vodi računa o očuvanju prirodnog bogatstava Srbije, zdravu životnu sredinu i dostojanstvene uslove života i rada za sve građane i građanke.

Briga za ekologiju koja uzima u obzir egzistencijalne potrebe ljudi je okosnica programa zeleno-leve koalicije MORAMO koja će se na predstojećim izborima suprotstaviti lažnim zelenima sa obe strane – režimskim i onima koje režim proizvodi kao deo svoje taktike slabljenja političkih protivnika.

Kako bi Srbija dobila perspektivu ekološki održivog razvoja kroz socijalno odgovornu politiku neophodno je da aktuelni režim u Srbiji padne, i zato vas još jednom pozivamo da na predstojećim izborima glasate za koaliciju #Moramo!

Premijerkina licemerna zamena teza

You May Also Like

Melanija Lojpur (Photo Lara Končar)

Lojpur: „Bolja cena“ ne može sakriti katastrofalnu socijalnu situaciju u Srbiji

Solidarnost: Gde je ministar rada?

Baković Jadžić: Mafija se ne moze uništiti za nedelju dana

Baković Jadžić: NALED se nalazi u sivoj zoni

Baković Jadžić: Vučić zna da će prava opozicija u Beogradu pobediti, zato se i plaši da raspiše izbore

Melanija Lojpur (Photo Lara Končar)

Lojpur: Radnici u Srbiji su glineni golubovi tajkunsog kapitala SNS klijentele

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *