Premijerkina licemerna zamena teza

Premijerkina licemerna zamena teza

Aktuealna premijerka Srbije Ana Brnabić je u svojoj jučerašnjoj izjavi optužila ekološke organizacije kako nemaju program i kako se samo protive investicijama bez nuđenja alternative. U patetičnom maniru pozajmljenom od svog šefa zapitala je prisutne “Šta ćemo da radimo?” i “Od čega ćemo da živimo?”, aludirajući valjda da, ukoliko Srbija ne bude uvozila prljave tehnologije i prodavala budzašto svoja rudna bogatstva kroz projekte štetne po životnu sredinu, ostajemo bez perspektive. Po premijerki ispada da možemo samo da biramo između zdrave životne sredine i razvoja, odnosno da nema nikakve alternative tom njenom loše odglumljenom fatalizmu.

PP Solidarnost podsća da politika usmerena protiv trenutnog režima jeste jedina ispravna politika, jer dok god su na vlasti oni koji su svojim delovanjem urušili ekonomsku bazu društva, a Srbiju pretvorili u zemlju jeftine radne snage i niskih ekoloških standarda, neće biti ni pravičnog i solidarnog napretka koji vodi računa o očuvanju životne sredine.

Premijerkina izjava u kojoj se životom zaklinje na pravovernost režima u pogledu očuvanja životne sredine je jeftini spin kako bi prikrila poraz koji je režim doživeo upravo na ovim pitanjima. Ona je rezultat straha režima od daljeg pritiska ujedinjenih i solidarnih građana/ki inspirisanih i vođenih organizacijama koje se godinama unazad zalažu za razvojnu politiku koja vodi računa o očuvanju prirodnog bogatstava Srbije, zdravu životnu sredinu i dostojanstvene uslove života i rada za sve građane i građanke.

Briga za ekologiju koja uzima u obzir egzistencijalne potrebe ljudi je okosnica programa zeleno-leve koalicije MORAMO koja će se na predstojećim izborima suprotstaviti lažnim zelenima sa obe strane – režimskim i onima koje režim proizvodi kao deo svoje taktike slabljenja političkih protivnika.

Kako bi Srbija dobila perspektivu ekološki održivog razvoja kroz socijalno odgovornu politiku neophodno je da aktuelni režim u Srbiji padne, i zato vas još jednom pozivamo da na predstojećim izborima glasate za koaliciju #Moramo!

Premijerkina licemerna zamena teza

You May Also Like

Simović: Borba za bolju opštinu i bolji život ne može da se vodi u saradnji sa SNS om

Baković Jadžić: Svima je u Srbiji jasno da je SPS bio i ostao lažna levica

Direktor Zemunske gimnazije izabrao naslednicu u ime svih nas. STOP partijskom zapošljavanju!

OSVRT NA KAMPANJU ZA LOKALNE IZBORE U NIŠU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *