Podrška Ansamblu Beogradske filharmonije

Dosta sa praznim obećanjima koje Ministarstvo kulture uporno upućuje, obećavajući kule i gradove, dok radnici i radnice u sektoru kulture jedva krpe kraj s krajem.

Poslednji u nizu slučajeva jeste obraćanje Ansambla Beogradske filharmonije javnosti o katastrofalnim uslovima u kojima rade i žive.

Dok vladajuće pokondirene elite u brendiranoj toaleti – koju sigurno ne mogu da priušte svojim službeničkim platama – defiluju našom Filharmonijom i drugim institucijama kulture, iznova pokazuju koliko se bahato i ignorantski odnose prema svima onima koji toliko značajan kulturno-umetnički sadržaj proizvode.

Njih nije briga da li i u kojem stanju su njihova bazična sredstva za proizvodnju – instrumenti, stolice, uniforma, te kakvi su im ugovori o radu, da li mogu tom platom da prehrane svoju porodicu, a da ne govorimo o dostojanstvenom životu i radu!

Politička platforma Solidarnost stoji solidarno uz Ansambl Filharmonije i sve ostale zaposlene u javnim institucijama kulture koji se svakodnevno bore sa istim egzistencijalnim problemima!

Borimo se protiv trošenja ogromnog javnog budžeta na novi vladajući projekat „Skok u budućnost – Srbija Ekspo 2027“ kojim nas dodatno pljačkaju, a za sistemsko i kontinuirano ulaganje u veće plate, otvaranje novih radnih mesta sa ugovorima na neodređeno, poštovanje zakonskog okvira kada je reč o ugovorima na određeno koje treba svesti na minimum (budući da i oni urušavaju položaj zaposlenih a posledično i sam kvalitet programa institucija), bolje uslove rada i života u sektoru kulture!

You May Also Like

Simović: Borba za bolju opštinu i bolji život ne može da se vodi u saradnji sa SNS om

Baković Jadžić: Svima je u Srbiji jasno da je SPS bio i ostao lažna levica

Direktor Zemunske gimnazije izabrao naslednicu u ime svih nas. STOP partijskom zapošljavanju!

OSVRT NA KAMPANJU ZA LOKALNE IZBORE U NIŠU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *