Solidarnost!

Politička platforma Solidarnost izlazi na predstojeće izbore!

Cilj nam je da konačno na političkoj sceni Srbije artikulišemo poziciju koja u prvi plan ističe interese siromašnih slojeva našeg društva. Borimo se za dostojanstvene zarade i bolje uslove rada, kvalitetno zdravstvo, svima dostupno obrazovanje kao i zdravu i održivu životnu sredinu. U našoj borbi vode nas ideali socijalne pravde i jednakosti bez kojih nema ni funkcionalne države ni zdravog društva, a uskoro neće biti ni dovoljno ljudi.

Trideset godina unazad na izborima smo imali opcije koje su se postavljale od centra na desno. Posledice takvih destruktivnih politika vidimo svakodnevno – privreda je uništena, radna prava pogažena, zarade su male a cene visoke, voda, vazduh i zemlja su zagađeni i privatizovani. Insititucije Republike preuzete su od strane straničkog aparata te se njima upravlja nestransparanteno, iz sene i često uz kršenje samih zakona.

Srbiji je potrebna politika koja će društvo pokrenuti u drugom smeru, politika koja je zasnovana na principima društvene jednakosti, široke političke participacije, ekološke održivosti, rodne ravnopravnosti i međunarodne solidarnosti. Našem društvu je preko potrebna istinska levica i zbog toga Politička platforma Solidarnost ulazi u izborni proces kao borbu za povratak institucija onima koji ih plaćaju – samim građankama i građanima.

Na gradskom nivou ćemo zajedno sa pokretom Ne davimo Beograd raditi na promociji platforme Za dobar grad sa ciljem da stanovništvu Beograda na izborima ponudimo političku opciju za koju ljudi neće glasati samo zato što je “manje zlo” već će je osetiti kao svoju, u njoj uzeti učešće, i u narednom periodu zajedno sa nama raditi na korenitim društvenim promenama.

Na republičkom nivou razgovaramo sa progresivnim akterima o formiranju zeleno-leve liste koja će uneti novu energiju u umrtvljenu političku scenu Srbije i konačno politiku udaljiti od šefova i gazda, a približiti je konkretnim problemima s kojima se suočava naše društvo i oko kojih se mora voditi borba.

Demokratija jeste i mora biti više od izbornog ciklusa. Naša borba je svakodnevna i ona se odvija na našim radnim mestima, u našim komšilucima i našim zajednicama. Tamo se gradi solidarnost kao što se borba za budućnost vodi na svim frontovima. Izbori 2022. predstavljaju prelomnu tačku za Republiku Srbiju i zato pozivamo sve progresivne aktere koji dele naše ideale i predloge da nam se pridruže.

You May Also Like

OSVRT NA KAMPANJU ZA LOKALNE IZBORE U NIŠU

Nikolić: U jeku izborne kampanje vlast rasprodaje zdravlje stanovnika Srbije

Solidarnost izlazi na izbore 2. juna

Štrajk glađu je potez čoveka koji gubi svaku nadu u institucije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *