Nikolić: U jeku izborne kampanje vlast rasprodaje zdravlje stanovnika Srbije

Iako se vrh vlasti poslednjih nedelja bavi odbranom navodnih nacionalnih interesa, pisanja medija pokazuju da će pre biti da se bave nastavkom rasprodaje zemlje i ljudi radi još nekog vremena na vlasti i nastavka bogađenja.

Politička platforma Solidarnost upozorava na ozbiljnost pisanja Euronews-a koji je razgovarao sa komesarom EU Marošem Šefčovičem koji je pojašnjavao kako privodi kraju pregovore sa vlastima u Srbiji o trgovinskom sporazumu koji bi omogućio prodaju i kupovinu litijuma iz doline Jadra.

„U jeku izborne kampanje za lokalne uprave, daleko od očiju javnosti, rasprodaje se zdravlje sadašnjih i budućih generacija stanovnika ove zemlje u zamenu za simbolične rudne rente i podršku domaćoj hibridnoj stabilokratiji u još jednom ciklusu zaduživanja i koruptivne raspodele plena između strane i domaće klijentele režimskih partija“, izjavio je Svetomir Nikolić, član koordinacionog tela Solidarnosti reagujući na navode Euronews-a.

On se pita i da li posle ovakvih vesti iko može da veruje da će takozvani prijateljski nastrojen deo međunarodne zajednice stati u zaštitu naših građanskih i političkih prava pošto su spremni da zažmure na kršenje prava na život i zdravlje nas i naših potomaka?

„Kao i mnogo puta do sada stanovnici naše zemlje su ostavljeni sami sebi u borbi koja se odvija svuda i na svakom mestu koje nam je dostupno, na našoj zemlji i na našim ulicama, ispred institucija ili u njima, na biračkim mestima i u skupstinama, na lokalnom i na nacionalnom nivou. Niko tu borbu neće voditi umesto nas i zaista nema nikakvog opravdanja da se ta borba na bilo koji način prekida ili pauzira“, zaključio je Nikolić.

You May Also Like

Baković Jadžić: Svima je u Srbiji jasno da je SPS bio i ostao lažna levica

Direktor Zemunske gimnazije izabrao naslednicu u ime svih nas. STOP partijskom zapošljavanju!

OSVRT NA KAMPANJU ZA LOKALNE IZBORE U NIŠU

Solidarnost izlazi na izbore 2. juna

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *