Konferencija za medije povodom odluke Solidarnosti o izlasku na izbore

U petak, 26. novembar, u 11 časova u Medija centru, Politička platforma Solidarnost organizuje konferenciju za medije povodom odluke o izlasku na izbore.
Na konferenciji će govoriti i koordinator slovenačke partije Levica, Luka Mesec, koji će ovom prilikom dati i podršku Solidarnosti za predstojeće izbore.

Medijima će se obratiti:
Miloš Baković Jadžić, Politička platforma Solidarnost
Luka Mesec, Levica (Slovenija)
Biljana Đorđević, pokret Ne davimo Beograd

Politička platforma Solidarnost smatra da je Srbiji potrebna politika koja je zasnovana na principima društvene jednakosti, široke političke participacije, ekološke održivosti, rodne ravnopravnosti i međunarodne solidarnosti. Našem društvu je preko potrebna levica i zbog toga Politička platforma Solidarnost ulazi u institucionalnu borbu.

Politička platforma Solidarnost će na gradskom nivou zajedno sa pokretom Ne davimo Beograd raditi na promociji platforme Za dobar grad sa ciljem da stanovništvu Beograda na izborima ponudimo političku opciju koja se razlikuje od svih stranaka koje decenijama unazad gledamo. Na republičkom nivou razgovaramo sa progresivnim akterima o formiranju zeleno-leve liste koja će uneti novu energiju u umrtvljenu političku scenu Srbije.

Slovenačka Levica je nastala 2017. godine spajanjem nekoliko političkih organizacija. Trenutno Levica predstavlja jednu od vodećih opozicionih i parlamentarnih stranaka u Sloveniji. Prethodnih godina Levica je bila zagovornik niza progresivnih zakonskih rešenja i jedni su od predvodnika opozicionog bloka protiv aktuelne slovenačke vlade.

Prenos konferencije pratite na našoj Facebook stranici.

You May Also Like

Podrška Ansamblu Beogradske filharmonije

Stojanović: Niški radnici nisu ni roba ni sredstvo za ostvarivanje profita, već su nosioci radnih prava

Srbija – radni logor

Gde je kulturni centar u Zemunu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *