Konferencija za medije povodom odluke Solidarnosti o izlasku na izbore

U petak, 26. novembar, u 11 časova u Medija centru, Politička platforma Solidarnost organizuje konferenciju za medije povodom odluke o izlasku na izbore.
Na konferenciji će govoriti i koordinator slovenačke partije Levica, Luka Mesec, koji će ovom prilikom dati i podršku Solidarnosti za predstojeće izbore.

Medijima će se obratiti:
Miloš Baković Jadžić, Politička platforma Solidarnost
Luka Mesec, Levica (Slovenija)
Biljana Đorđević, pokret Ne davimo Beograd

Politička platforma Solidarnost smatra da je Srbiji potrebna politika koja je zasnovana na principima društvene jednakosti, široke političke participacije, ekološke održivosti, rodne ravnopravnosti i međunarodne solidarnosti. Našem društvu je preko potrebna levica i zbog toga Politička platforma Solidarnost ulazi u institucionalnu borbu.

Politička platforma Solidarnost će na gradskom nivou zajedno sa pokretom Ne davimo Beograd raditi na promociji platforme Za dobar grad sa ciljem da stanovništvu Beograda na izborima ponudimo političku opciju koja se razlikuje od svih stranaka koje decenijama unazad gledamo. Na republičkom nivou razgovaramo sa progresivnim akterima o formiranju zeleno-leve liste koja će uneti novu energiju u umrtvljenu političku scenu Srbije.

Slovenačka Levica je nastala 2017. godine spajanjem nekoliko političkih organizacija. Trenutno Levica predstavlja jednu od vodećih opozicionih i parlamentarnih stranaka u Sloveniji. Prethodnih godina Levica je bila zagovornik niza progresivnih zakonskih rešenja i jedni su od predvodnika opozicionog bloka protiv aktuelne slovenačke vlade.

Prenos konferencije pratite na našoj Facebook stranici.

You May Also Like

Ministarka Danica Grujičić je na televizijskom gostovanju ukorila nezaposlene lekare navodeći da neće da idu da rade u manja mesta, jer tamo nema „Mame i tate“ ali hoće u Kanadu. Ministarka zaboravlja da je za posledice stanja u zdravstvu i nedovoljan broj lekara nisu odgovorni nezaposleni lekari već Vlada i konkretno ona jer sedi na čelu resornog ministarstva, a ne lekari koji odbijaju da rade u potkapacitiranim bolnicama i domovima zdravlja u kojima nema osnovne opreme za rad, često nema pokrivenosti hitne pomoći, da rade za nedovoljne plate sa ugovorima na određeno koji im ne garantuju osnovna radna prava. Ministarka takođe zaboravlja da sve više lekara odlazi iz zemlje zbog elementarne egzistencije i da sve više klinika u Srbiji ostaje bez medicinskog kadra, dok se domovi zdravlja zatvaraju, što takođe predstavlja posledicu loših zdravstvenih politika političke garniture čiji je deo. Zdravstveni sistem mora biti organizovan tako da bez izuzetka obezbedi zadovoljavajući kvalitet zdravstvene zaštite koja je dostupna svima. To je moguće samo sa dovoljnim ulaganjima za održavanje i unapređenje javnog zdravstva, ali i obezbeđivanje što boljih radnih uslova za medicinske radnike i radnice.

Ministarko Grujičić, nisu lekari krivi za katastrofalnu situaciju u zdravstvu

Solidarnost!

Podrška Oliveri Marjanović u odbrani najosnovnijih zakonskih i civilizacijskih normi u našem društvu

Miloš Baković Jadžić-kandidat Solidarnosti na beogradskim predizborima

Ukoliko Ministarstvo odbrane nije sposobno da upravlja Zastavom, radnici jesu

Ukoliko Ministarstvo odbrane nije sposobno da upravlja Zastavom, radnici jesu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.