Direktor Zemunske gimnazije izabrao naslednicu u ime svih nas. STOP partijskom zapošljavanju!

Zemunska gimnazija, škola sa tradicijom dugom sto šezdeset pet godina, predstavlja jedan od najboljih primera razvoja školstva u našoj zemlji. Ova institucija je od izuzetne važnosti za sve: Zemunce, društvo, i državu.

Nažalost, ovom ustanovom od javnog značaja već četrnaest godina rukovodi isti direktor, što nažalost predstavlja sudbinu mnogih državnih institucija. Njegovo upravljanje obeleženo je nizom nepravilnosti i proceduralnih propusta, počevši od nepotizma. Već na početku svog dugogodišnjeg mandata, direktor je zaposlio svog sina, a danas direktno utiče na izbor novog direktora gimnazije protežirajući svoju kandidatkinju.

Svojim radnjama, direktor stvara atmosferu u kojoj se drugi mogući kandidati obeshrabruju, čime se prostor kandidature namenjuje samo jednoj osobi. Izbor se na taj način priprema unapred, pre nego što se formalno sprovede. Stiče se utisak da se takav dogovor uspostavlja sa nadležnim Ministarstvom prosvete, koje poziva izabranu buduću kandidatkinju da pristupi polaganju ispita za licencu direktora. Na prijave grupe zaposlenih o neregularnosti rada upravnog organa škole, pomenuto ministarstvo ćuti.

Ćuti i predsednik Opštine Zemun, koji je obećao, ali nikada nije našao vreme da razgovara sa zaposlenima o radu direktora i Školskog odbora, iako se time hvali u svojoj izbornoj kampanji.

Politička platforma Solidarnost poziva sve radnice i radnike Zemunske gimnazije, kao i širu javnost, da ustanu protiv urušavanja ugleda prosvete, nepotizmu, partijskom zapošljavanju u školama i negativnoj selekciji. Obrazovanje ne sme biti partijski plen!

You May Also Like

Simović: Borba za bolju opštinu i bolji život ne može da se vodi u saradnji sa SNS om

Baković Jadžić: Svima je u Srbiji jasno da je SPS bio i ostao lažna levica

OSVRT NA KAMPANJU ZA LOKALNE IZBORE U NIŠU

Nikolić: U jeku izborne kampanje vlast rasprodaje zdravlje stanovnika Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *