Miloš Baković Jadžić-kandidat Solidarnosti na beogradskim predizborima

Danas je na konferenciji za novinare predstavljen peti kandidat za beogradske predizbore stranke „Zajedno“ Miloš Baković Jadžić.

Na konferenciji na kojoj je Baković Jadžić predstavljen učestvovali su i kopredsednici stranke “Zajedno” Biljana Stojković i Nebojša Zelenović koji su – usput podsetivši novinare i na najnoviji skandal “tršćanska vila” sadašnjeg gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića – i predstavili Bakovića, dok je on predstavio svoje viđenje grada i upravljanja Beogradom. Prema njegovim rečima, gradu su potrebne forme progresivnog oporezivanja, politike preraspodele i borbe protiv nejednakosti i siromaštva.

U konkretnijem smislu on se osvrnuo na funkcionisanje javnih preduzeća, neprihvatljivu praksu držanja radnika na privremenim i povremenim poslovima i nameru sadašnjih vlasti da privatizuju neka ili sva javna preduzeća. On je precizirao da javna preduzeća funkcionišu i solidno ispunjavaju zadatke te da se ne sme dozvoliti da padnu u ruke privatnika.

kandidat za beogradske predizbore stranke "Zajedno" Miloš Baković Jadžić

Takođe, Baković Jadžić je podsetio da se danas u Beogradu široko korišćena rešenja poput privatizacije i privatno javnih partnerstava u svetu sve ređe koriste i „izlaze iz mode“ te dodao da se gradovi u svetu teško udlučuju za privatizacije kao model za rešavanje gradskih problema: “u tim modelima, rizik najčešće preuzima društvo a potencijalni profit odlazi privatnicima”.

Komentarišući ukupnu situaciju u državi Baković je izjavio da je “korumpirana država najgori upravljač” i da mu je „dosta Vesića i Šapića i ostalih preletača“, bio je precizan Baković

Na kraju konferencije, Baković je potpisao i izjavu o kredibilnosti, novitet na našoj političkoj sceni.

Miloš Baković Jadžić (1983) je sociolog, jedan od portparola političke platforme Solidarnost i jedan od trinaestoro odbornika najveće opozicione odborničke grupe u Skupštini grada Beograda – zeleno leve koalicije “Moramo”.

kandidat za beogradske predizbore stranke "Zajedno" Miloš Baković Jadžić

You May Also Like

Milos Bakovic Jadzic_foto Katarina Drajic

Baković Jadžić: Moramo zaustaviti teror privatnih izvršitelja

U malom mestu nema mesta za opozicionu listu – „Srbija protiv nasilja“ odbijena u Velikom Gradištu?

Simić: Deca imaju pravo na kej i rekreaciju

Milos Bakovic Jadzic_foto Katarina Drajic

Baković Jadžić: Kakav gradonačelnik – takve i saradnice!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *