RASPRODAJA PRED FAJRONT

Melanija Lojpur: SNS pokreće totalnu pljačku!

Dok građani Srbije nedeljama protestuju uznemireni tragedijama i nasiljem koje eskalira u našem društvu i poručuju kako sve treba da stane dok ne preispitamo ove probleme i pozovemo na odgovornost, naprednjačka vlast ne staje. Umesto toga, Vlada Srbije je u četvrtak usvojila predlog Zakona o upravljanju privrednim društvima, kojim je otvorila put za konačnu rasprodaju javnih dobara.
„U jeku najvećih protesta protiv vlasti, koje su inicirale tragedije koje su se dogodile u masovnim pucnjavama početkom maja, kao i očigledno planiranih i isceniranih nereda na Kosovu dešava se dovršavanje pljačke preostale državne imovine. Ovakvo otvaranje mogućnosti da se državna preduzeća lako prodaju, svedoči o nastavku pljačke koja je drugo lice SNS-a“, rekla je Melanija Lojpur, portparolka Političke platforme Solidarnost.
Mediji su juče pisali da je Predlogom Zakona o upravljanju privrednim društvima predviđeno je da će se javna preduzeća transformisati u DOO ili AD. Preduzeća poput Jugoimport SDPR-a, Emisona tehnika i veze, Putevi Srbije, Pošte Srbije, Srbijagas, Službeni glasnik, Zavod za udžbenike, Resavica – preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja, Srbijavode, Srbijašuma, Nacionalni park Tara, NP Fruška Gora, NP Đerdap, Skijališta Srbije, Nuklearni objekti Vinča kao i brojna javna preduzeća sa Kosova, obuhvaćena su ovim zakonom.

 

Melanija Lojpur

Melanija Lojpur (Photo Lara Končar)

Lojpur upozorava da promenom pravne forme, privatizacija odnosno prodaja javnih resursa, dobara i preduzeća postaje lakša i izvesnija. „Ne sme se zaboraviti da je zakonom propisana obaveza da se u roku od 3 godine ministarstvu dostavi izveštaj o nepokretnoj imovini preduzeća, što je u slučaju prelaska u AD ili DOO veoma indikativno“, dodaje ona.
„Poslednjih godina svedoci smo užasnog raslojavanja društvu, a ovo što nas čeka predstavlja završni čin jedne epohe. Epohe beskrupulozne pljačke i nehumane eksploatacije radnika i radnica. Društvo koje se putem medija polarizuje, rečnikom u Skupštini dehumanizuje, a ponašanjem nosioca funkcija nipodaštava, mora završiti u fazi totalne pljačke koju je SNS ozakonila i u njoj učestvuje“, izjavila je portparolka Solidarnosti.
Eksponenti ove vlasti došli su pre 30 godina na političku scenu – tada je pljačka ovog društva počela. Sa njihovim padom, dolazi do završne scene – rasprodaje pred fajront. Politička platforma Solidarnost, kao deo stranke Zajedno učiniće sve kako bi ovo zaustavila. Naša je obaveza da javna preduzeća tretiramo kao resurs i opšte dobro, odnosno kao zalog za našu sigurniju budućnost. Iz tih razloga ova preduzeća moraju ostati u javnom vlasništvu.

RASPRODAJA PRED FAJRONT

You May Also Like

Melanija Lojpur (Photo Lara Končar)

Lojpur: „Bolja cena“ ne može sakriti katastrofalnu socijalnu situaciju u Srbiji

Solidarnost: Gde je ministar rada?

Baković Jadžić: Mafija se ne moze uništiti za nedelju dana

Baković Jadžić: NALED se nalazi u sivoj zoni

Baković Jadžić: Vučić zna da će prava opozicija u Beogradu pobediti, zato se i plaši da raspiše izbore

Melanija Lojpur (Photo Lara Končar)

Lojpur: Radnici u Srbiji su glineni golubovi tajkunsog kapitala SNS klijentele

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *