Milos Bakovic Jadzic_foto Katarina Drajic

Baković Jadžić: Kakav gradonačelnik – takve i saradnice!

Politička platforma Solidarnost zahteva odgovore nadležnih institucija, pokretanje adekvatnih postupaka, ispitivanje i potencijalno sankcionisanje odgovornih u vezi sa odvratnom pljačkom javnog novca o kojoj pišu mediji.

Ako se dokaže ono što se navodi u istraživanju, Šapić bi morao potpuno da se povuče sve i da neće izgubiti na izborima 17. decembra. A izgubiće jer je Beogradu dosta njegovih marifetluka i neće mu pomoći ni Šešeljevi radikali, ni lažni glasači, ni kriminalne saradnice“, rekao je gradski odbornik i portparol Solidarnosti Miloš Baković Jadžić.

Možda je naše društvo na neki bizaran način oguglalo na elitni kriminal ili se oseća nemoćno da ga reši dok aktuelnom režimu koji je sa njim srastao ne vidi leđa. Rio Tinto, korporativni mito, Belgade Waterfront, lobističke grupe, strani invesitori, regionalni tajkuni, korupcija na najvišem nivou, poklanjanje subvencija i zemlje Arapima, kineskim, zapadnim i ruskim firmama, tetke iz Kanade i stanovi na primorju – spisak je beskonačan“, dodao je Baković Jadžić.

Ipak, Solidarnost smatra da je isisivanje javnog novca, našeg novca, iz budžeta, na ovakav način, sa ovakvim organizacijama i na ovakvim temama zaista nezabeleženo.

Podsećamo da se već pisalo da je tokom 2021 godine samo iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju izvučeno bar pet miliona evra, navodnonamenjenih borbiprotiv vršnjačkog nasilja, mladima i podršci socijalnim ustanovama. Ali sada saznajemo o milionskim prevarama, očigledno koordinisanim od strane istih ljudi, koje su se tokom prošle i ove godine odvijale u Beogradu – u okviru gradskih sekretarijata za socijalnu zaštitu, za obrazovanje i dečiju zaštitu i za privredu.

Koliko tuge, ironije i licemerja, posebno u godini koju su obeležili tragični majski događaji. Koliko samo o bolesti našeg društva vidimo iz činjenice da neko putem NGO-a posebno kada to nisu ni NGO nego kriminalne GONGO – uopšte namerava da navodno obučava geronto-domaćice umesto da se razvija državna mreža obrazovanja ljudi koji bi trebalo da se staraju o starim ljudima i da za to primaju platu za dostajanstven život. Kao što bi i ti stari trebalo da imaju dostojanstvene penzije“, kaže Baković Jadžić.

On je uveren da opozicija sve i da ništa drugo ne uradi odmah posle izborne pobede, može da uštedi dosta novca i društvu to vrati kada se ovakve pljačke obustave.

A uradićemo i štošta drugo jer se prihodi u gradu mogu dodatno uvećati na razne pravedne načine – oporezivanje kockarnica, nameti za korišćenje građevisnkog zemljišta, takse na luksuzna dobra, sankcionisanje nagomilavanja nekretnina i brojne druge mere koje će trasirati put za grad slobode, jednakosti i solidarnosti“, zaključuje Baković Jadžić.

Milos Bakovic Jadzic [photo Katarina Drajic]

You May Also Like

Simović: Borba za bolju opštinu i bolji život ne može da se vodi u saradnji sa SNS om

Baković Jadžić: Svima je u Srbiji jasno da je SPS bio i ostao lažna levica

Direktor Zemunske gimnazije izabrao naslednicu u ime svih nas. STOP partijskom zapošljavanju!

OSVRT NA KAMPANJU ZA LOKALNE IZBORE U NIŠU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *