Simović: Borba za bolju opštinu i bolji život ne može da se vodi u saradnji sa SNS om

Današnja sednica Skupštine opštine Stari grad pokazala je po ko zna koji put da živimo u društvu u kojem je lični interes važniji od opšteg interesa, a vo lja klike jača od volje građana i građanki. Iz toga ne možemo da izađemo ukoliko ne razvlastimo Srpsku naprednu stranku koja je danas bastion ove logike.

Sada već novi predsednik Skupštine opštine Stari grad, Marko Bastać, pokušao je da političku
diskus iju depolitizuje. Bastać je izneo svoje tačke koje je nazvao programskim. „Daleko je to od
programa“, objašnjava Vladimir Simović, opštinski odbornik iz Političke platforme Solidarnost.

„U pitanju su već viđeni SNS projekti poput tzv. Linijskog parka ili proširivanja pešačke zone ka Kalemegdanu, ali i apstraktne najave očuvanja istorijskog jezgra Starog grada bez jasnih naznaka kako tačno, ali i kako uprkos rušilačkim tendencijama koje SNS već godinama pokazuje na svakom koraku. Programske tačke sadrže i opšta mesta poput profesionalizacije i transparentnosti o čemu decenijama slušamo iako nismo imali mnogo prilika da uživamo u ovim praksama javne uprave. Borba protiv grafita, čistoća, održavanje, obnove fasada… Sve to može i lepo da zvuči, ali nije u pitanju program, već niz tačaka koje imaju za cilj da nas izvuku iz suštinske debate o tome da li građani i građanke žele SNS na vlasti ili žele opštinu bez SNS a“, rekao je Simović.

Solidarnost podseća da je koalicija oko SNS osvojila 34% glasova u ovoj beogradskoj opštini. Lista Biramo borbu, čiji je deo bila i Solidarnost, osvojila je 37%. Čuvari Starog grada Marka Bastaća osvojili su 16%. „Jasno je da izašli birači nisu dali poverenje do sada vladajućoj koaliciji na ovoj opštini već su glasali za promene“, izjavio je Simović.

Ipak, kako kaže ovaj opštinski odbornik Marko Bastać i SNS su u maniru jeftine manipulacije
pokušali da ovu činjenicu zabašure.

„Danas su odbornici i odbornice koalicije Biramo borbu pokazali da ne pristaju na pomeranje
fokusa. Nismo glasali za Marka Bastaća jer borba za bolju opštinu i bolji život ne može da se vodi u saradnji sa SNS om. Takođe, politika ne može da se zasniva na ucenama i ustupcima ličnim interesima. Decenije takve prakse su nas i dovela ovde gde smo sada. Verujem da gotovo 4000 glasača Marka Bastaća ovo razume i da će podržati poteze odbornika i odbornici koalicije Biramo borbu bez obzira na to što nam nisu dali glas na izborima“, zaključio je Simović.

You May Also Like

Baković Jadžić: Svima je u Srbiji jasno da je SPS bio i ostao lažna levica

Direktor Zemunske gimnazije izabrao naslednicu u ime svih nas. STOP partijskom zapošljavanju!

OSVRT NA KAMPANJU ZA LOKALNE IZBORE U NIŠU

Nikolić: U jeku izborne kampanje vlast rasprodaje zdravlje stanovnika Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *