Aleksandra Lakić učestvovala je u razgovoru o izmenama Zakona o sezonskom radu

Aleksandra Lakić učestvovala je u razgovoru o izmenama Zakona o sezonskom radu

U utorak, 1. juna, u beogradskom Domu omladine držan je razgovor o najavljenim izmenama Zakona o sezonskom radu u organizaciji portala Mašina.rs. U razgovoru su učestvovali Duško Vuković, potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije, Danilo Ćurčić iz A11 – inicijative za ekonomska i socijalna prava, Violeta Jovanović, izvršna direktorka NALED-a i Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, i naša članica Aleksandra Lakić.

Aleksandra je rekla da je “cela procedura vezano za kreiranje izmena Zakona o sezonskom radu bila netransparentna”. Dodala je i da predloženi zakon „ne štiti radnike, jer su im uskraćena prava na sindikalno organizovanje, odmor tokom radnog dana i nedelje, godišnji odmor, plaćeno bolovanje i odsustvo, dok je stepen zaštite od otkaza niži u odnosu na radnike u radnom odnosu.“

Ona se nadovezala i na izlaganje ministarke Darije Kisić Tepavčević rekavši da “ne stoji izjava ministarke da iz ministarstva ne izlazi ni jedan zakon koji nije u interesu radnika. Od 2014. godine kada je usvojen novi Zakon o radu pa do danas usvajan je niz zakona koji nisu u interesu radnika i radnica. Mi imamo državu koja je izuzetno neprijateljski nastrojena prema radnicima. Imamo državu kojoj je interes privatnog kapitala iznad interesa ljudi pa ne čudi zašto su radnice i radnici ignorisani u procesu donošenja odluka.”

Aleksandra Lakić učestvovala je u razgovoru o izmenama Zakona o sezonskom radu

You May Also Like

SAFS Solidarnost Ekoloski ustanak 20-10-2021

Solidarnost obeležila Dan oslobođenja Beograda

Solidarnost!

Dokle više?

Stop Privatizaciji!

Privatizacija Instituta Jaroslav Černi ugrožava javni interes. Suprotstavimo se tome!

Protest protiv državnog kriminala

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *