Obeležili smo Dan pobede nad fašizmom

Obeležili smo Dan pobede nad fašizmom

Predstavnici političke platforme Solidarnost obeležili su Dan pobede nad fašizmom položivši cveće ispred Spomen-groblja oslobodilaca Beograda.

Okupljenima su se ovom prilikom obratili Miloš Baković Jadžić i Aleksandar Kraus, predsednik Saveza antifašista Srbije i član platforme Solidarnost.

Baković Jadžić je konstatovao da danas svedočimo novim autoritarnim tendencijama u zemlji i širom sveta i upozorio na to da je demokratija krhka u društvima u kojima vladaju nejednakosti. On je izneo ocenu da aktuelne vlasti, koje na današnji dan pokušavaju da prisvoje slobodarske tradicije naše istorije, godinama rade na razaranju tekovina socijalne države i rastakanju društva. On je istakao da se članovi platforme Solidarnost zalažu za društvo jednakosti i socijalne pravde.

Aleksandar Kraus je podsetio na to da mladi u Srbiji, kao retko gde u svetu, mogu biti ponosni na svoje pretke, njihovu antifašističku borbu i veličanstvenu pobedu izvojevanu u toj borbi:

„Na tekovinama te pobede decenijama je ovde bilo izgrađivano pravednije i solidarnije društvo, koje nažalost, nije uspelo da izgradi dovoljno snažne odbrambene mehanizme da sebe zaštiti od novih, veoma agresivnih, nacionalističkih i naofašističkih politika i katastrofalnih posledica tih politika.“

Kako je naglasio Kraus, Dan pobede nad fašizmom je prilika da građani osveste aktuelnu neophodnost solidarnog delovanja i da se udruže radi pružanja što efikasnijeg otpora svim novim oblicima fašizma.

Obeležili smo Dan pobede nad fašizmom

You May Also Like

Da li je Šapić kupio jedanaest televizora za svoj kabinet novcem građana Beograda?

Samo ludaci i kriminalci mogu da prodaju Genex

Ministarka Danica Grujičić je na televizijskom gostovanju ukorila nezaposlene lekare navodeći da neće da idu da rade u manja mesta, jer tamo nema „Mame i tate“ ali hoće u Kanadu. Ministarka zaboravlja da je za posledice stanja u zdravstvu i nedovoljan broj lekara nisu odgovorni nezaposleni lekari već Vlada i konkretno ona jer sedi na čelu resornog ministarstva, a ne lekari koji odbijaju da rade u potkapacitiranim bolnicama i domovima zdravlja u kojima nema osnovne opreme za rad, često nema pokrivenosti hitne pomoći, da rade za nedovoljne plate sa ugovorima na određeno koji im ne garantuju osnovna radna prava. Ministarka takođe zaboravlja da sve više lekara odlazi iz zemlje zbog elementarne egzistencije i da sve više klinika u Srbiji ostaje bez medicinskog kadra, dok se domovi zdravlja zatvaraju, što takođe predstavlja posledicu loših zdravstvenih politika političke garniture čiji je deo. Zdravstveni sistem mora biti organizovan tako da bez izuzetka obezbedi zadovoljavajući kvalitet zdravstvene zaštite koja je dostupna svima. To je moguće samo sa dovoljnim ulaganjima za održavanje i unapređenje javnog zdravstva, ali i obezbeđivanje što boljih radnih uslova za medicinske radnike i radnice.

Ministarko Grujičić, nisu lekari krivi za katastrofalnu situaciju u zdravstvu

Solidarnost!

Podrška Oliveri Marjanović u odbrani najosnovnijih zakonskih i civilizacijskih normi u našem društvu

Miloš Baković Jadžić-kandidat Solidarnosti na beogradskim predizborima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.