Obeležili smo Dan pobede nad fašizmom

Obeležili smo Dan pobede nad fašizmom

Predstavnici političke platforme Solidarnost obeležili su Dan pobede nad fašizmom položivši cveće ispred Spomen-groblja oslobodilaca Beograda.

Okupljenima su se ovom prilikom obratili Miloš Baković Jadžić i Aleksandar Kraus, predsednik Saveza antifašista Srbije i član platforme Solidarnost.

Baković Jadžić je konstatovao da danas svedočimo novim autoritarnim tendencijama u zemlji i širom sveta i upozorio na to da je demokratija krhka u društvima u kojima vladaju nejednakosti. On je izneo ocenu da aktuelne vlasti, koje na današnji dan pokušavaju da prisvoje slobodarske tradicije naše istorije, godinama rade na razaranju tekovina socijalne države i rastakanju društva. On je istakao da se članovi platforme Solidarnost zalažu za društvo jednakosti i socijalne pravde.

Aleksandar Kraus je podsetio na to da mladi u Srbiji, kao retko gde u svetu, mogu biti ponosni na svoje pretke, njihovu antifašističku borbu i veličanstvenu pobedu izvojevanu u toj borbi:

„Na tekovinama te pobede decenijama je ovde bilo izgrađivano pravednije i solidarnije društvo, koje nažalost, nije uspelo da izgradi dovoljno snažne odbrambene mehanizme da sebe zaštiti od novih, veoma agresivnih, nacionalističkih i naofašističkih politika i katastrofalnih posledica tih politika.“

Kako je naglasio Kraus, Dan pobede nad fašizmom je prilika da građani osveste aktuelnu neophodnost solidarnog delovanja i da se udruže radi pružanja što efikasnijeg otpora svim novim oblicima fašizma.

Obeležili smo Dan pobede nad fašizmom

You May Also Like

Zaustaviti osnivanje novih JKP za delatnosti za koje Beograd već ima postojeća JKP!

Umesto kulturne politike grad napravio koruptivnu šemu raspodele budžeta za kulturu

Šapić tajno osnovao telo u kojem će SNS kadrovi primati ministarske plate

Solidarno protiv izvršitelja!!

Solidarno protiv izvršitelja!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.