Obeležili smo Dan pobede nad fašizmom

Obeležili smo Dan pobede nad fašizmom

Predstavnici političke platforme Solidarnost obeležili su Dan pobede nad fašizmom položivši cveće ispred Spomen-groblja oslobodilaca Beograda.

Okupljenima su se ovom prilikom obratili Miloš Baković Jadžić i Aleksandar Kraus, predsednik Saveza antifašista Srbije i član platforme Solidarnost.

Baković Jadžić je konstatovao da danas svedočimo novim autoritarnim tendencijama u zemlji i širom sveta i upozorio na to da je demokratija krhka u društvima u kojima vladaju nejednakosti. On je izneo ocenu da aktuelne vlasti, koje na današnji dan pokušavaju da prisvoje slobodarske tradicije naše istorije, godinama rade na razaranju tekovina socijalne države i rastakanju društva. On je istakao da se članovi platforme Solidarnost zalažu za društvo jednakosti i socijalne pravde.

Aleksandar Kraus je podsetio na to da mladi u Srbiji, kao retko gde u svetu, mogu biti ponosni na svoje pretke, njihovu antifašističku borbu i veličanstvenu pobedu izvojevanu u toj borbi:

„Na tekovinama te pobede decenijama je ovde bilo izgrađivano pravednije i solidarnije društvo, koje nažalost, nije uspelo da izgradi dovoljno snažne odbrambene mehanizme da sebe zaštiti od novih, veoma agresivnih, nacionalističkih i naofašističkih politika i katastrofalnih posledica tih politika.“

Kako je naglasio Kraus, Dan pobede nad fašizmom je prilika da građani osveste aktuelnu neophodnost solidarnog delovanja i da se udruže radi pružanja što efikasnijeg otpora svim novim oblicima fašizma.

Obeležili smo Dan pobede nad fašizmom

You May Also Like

Melanija Lojpur (Photo Lara Končar)

Lojpur: „Bolja cena“ ne može sakriti katastrofalnu socijalnu situaciju u Srbiji

Solidarnost: Gde je ministar rada?

Baković Jadžić: Mafija se ne moze uništiti za nedelju dana

Baković Jadžić: NALED se nalazi u sivoj zoni

Baković Jadžić: Vučić zna da će prava opozicija u Beogradu pobediti, zato se i plaši da raspiše izbore

Melanija Lojpur (Photo Lara Končar)

Lojpur: Radnici u Srbiji su glineni golubovi tajkunsog kapitala SNS klijentele

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *