Podrška protestu protiv izmena Zakona o parničnom postupku

Podrška protestu protiv izmena Zakona o parničnom postupku!

Danas smo bili na protestu advokata.

Protest je organizovan kako bi se iskazalo nezadovoljstvo najavljenim izmenama Zakona o parničnom postupku.

Ukoliko budu usvojene ove izmene, siromašni ljudi više neće biti u mogućnosti da pokreću parnice.

Inicijativa da se ovaj zakon menja pokrenuta je ubrzo nakon posete delegacije MMF-a Beogradu kada su iz ove međunarodne institucije zahtevali „pronalaženje brzog rešenja za veliki broj sudskih postupaka koje građani vode protiv banaka zbog naknada za obradu kredita i za osiguranje stambenih kredita“.

Neke procene kažu da bi ovi sporovi mogli da koštaju banke oko 100 miliona evra, pa su vlasti brže-bolje posegle za rešenjem koje ograničava prava običnog čoveka i stale na stranu bankarskog sektora.

Treba li ponoviti da bankarski sektor u Srbiji već ostvaruje ogromne profite? U 2019. godini taj profit iznosio je oko 530 miliona evra, dok je 2018. bankama donela rekordan profit od oko 600 miliona evra. Ovu dobit one ostvaruju svojim zelenaškim politikama.

Podrška protestu protiv izmena Zakona o parničnom postupku

You May Also Like

Ministarka Danica Grujičić je na televizijskom gostovanju ukorila nezaposlene lekare navodeći da neće da idu da rade u manja mesta, jer tamo nema „Mame i tate“ ali hoće u Kanadu. Ministarka zaboravlja da je za posledice stanja u zdravstvu i nedovoljan broj lekara nisu odgovorni nezaposleni lekari već Vlada i konkretno ona jer sedi na čelu resornog ministarstva, a ne lekari koji odbijaju da rade u potkapacitiranim bolnicama i domovima zdravlja u kojima nema osnovne opreme za rad, često nema pokrivenosti hitne pomoći, da rade za nedovoljne plate sa ugovorima na određeno koji im ne garantuju osnovna radna prava. Ministarka takođe zaboravlja da sve više lekara odlazi iz zemlje zbog elementarne egzistencije i da sve više klinika u Srbiji ostaje bez medicinskog kadra, dok se domovi zdravlja zatvaraju, što takođe predstavlja posledicu loših zdravstvenih politika političke garniture čiji je deo. Zdravstveni sistem mora biti organizovan tako da bez izuzetka obezbedi zadovoljavajući kvalitet zdravstvene zaštite koja je dostupna svima. To je moguće samo sa dovoljnim ulaganjima za održavanje i unapređenje javnog zdravstva, ali i obezbeđivanje što boljih radnih uslova za medicinske radnike i radnice.

Ministarko Grujičić, nisu lekari krivi za katastrofalnu situaciju u zdravstvu

Solidarnost!

Podrška Oliveri Marjanović u odbrani najosnovnijih zakonskih i civilizacijskih normi u našem društvu

Miloš Baković Jadžić-kandidat Solidarnosti na beogradskim predizborima

Ukoliko Ministarstvo odbrane nije sposobno da upravlja Zastavom, radnici jesu

Ukoliko Ministarstvo odbrane nije sposobno da upravlja Zastavom, radnici jesu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.