Umesto-u-zdravstvo-i-skolstvo-drzava-ulaze-u-komunalnu-policiju-i-naoruzanje

Umesto u zdravstvo i školstvo, država ulaže u komunalnu policiju i naoružanje

Umesto u zdravstvo, školstvo, socijalne i komunalne službe koje bi olakšale i unapredile kvalitet života stanovništva Srbije, država ogroman novac usmerava u komunalnu miliciju i naoružanje.

Broj komunalnih milicionera u Beogradu stalno se uvećava, a najavljeno je da će uskoro biti dupliran. Funkcija ove službe često je obračun sa najsiromašnijim slojevima koji kako-tako pokušavaju da prežive.

Sada će komunalna milicija dobiti nove uniforme. To samo po sebi nije problem. Problem je u tome što će za ovu nabavku biti izdvojeno 1,3 miliona evra, deset puta više nego u prethodnim slučajevima.

Prethodne godine je naša država potrošila gotovo 20 miliona dolara samo na nabavku kineskih bespilotnih letelica. Od predstavnika vlasti smo čuli da to nije skupo. Ali šta znači „skupo“ u zemlji u kojoj se deca leče sms porukama, ljudi rade na bedno plaćenim poslovima, a škole i bolnice nemaju osnovna sredstva za rad?

Javni novac, naš novac, mora biti usmeren u razvoj infrastrukture koja će garantovati zadovoljenje osnovnih potreba stanovništva. Ako se već ulaže u „organe reda“ onda novac treba uložiti u kapacitete ekološke inspekcije i inspekcije rada.

Umesto-u-zdravstvo-i-skolstvo-drzava-ulaze-u-komunalnu-policiju-i-naoruzanje
Vesic,komunalna policija,nova vozila
Beograd 1707 2019
photo Predrag Mitic

FOTO: Grad Beograd/Predrag Mitić

You May Also Like

Solidarno do adekvatne pomoći i podrške za sve

Solidarno do adekvatne pomoći i podrške za sve

Deklaracija o solidarnoj budućnosti Srbije

Pravda za tetkice!

Pravda za tetkice!

Green washing

Reciklaža profita

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.