Televizori za gradonačelnika ipak kupljeni javnim novcem? – Tražimo uvid u izvode gradskog računa

Nakon što je odbornik Političke platforme Solidarnost i koalicije Moramo, Miloš Baković Jadžić, uputio odborničko pitanje predsedniku Skupštine grada Beograda, Nikoli Nikodijeviću, zahtevajući da se proveri informacija da li jedan od prvih poteza dr Aleksandra Šapića kao gradonačelnika bilo opremanje svog kabineta kupovinom najsavremenijih televizora, Šapić je priznao da jeste kupio televizore, po njegovim rečima, iz svog džepa.

Informacija kojom raspolaže Solidarnost ipak govori suprotno, da su televizori nabavljeni preko gradskog Sekretarijata za opšte poslove. Zato ćemo tražiti da se i ova informacija proveri, da javnost dobije uvid u izvode računa kako bismo se uverili da li gradonačelnik govori istinu.

Trošenje novca sa računa Grada Beograda trebalo bi da bude potpuno javno i zato očekujemo da gradonačelnik, dr Šapić, položi račun građanima i građankama Beograda kada su i za koliko novca kupljeni televizori za njegov kabinet.

Ukoliko se ispostavi da gradonačelnik nije govorio istinu, ukoliko se ispostavi da su televizori ipak kupljeni javnim novcem, očekujemo odgovornost dr Šapića i njegovo povlačenje sa funkcije gradonačelnika.

Gradonačelnik mora odgovorno raspolagati našim zajedničkim novcem. On mora biti servis građana i građanki Beograda. Ne smemo se nalaziti u situaciji da građani servisiraju bahate hirove SNS funkcionera dok nas oni obmanjuju.

Da li je Šapić kupio jedanaest televizora za svoj kabinet novcem građana Beograda?

You May Also Like

Melanija Lojpur (Photo Lara Končar)

Lojpur: „Bolja cena“ ne može sakriti katastrofalnu socijalnu situaciju u Srbiji

Solidarnost: Gde je ministar rada?

Baković Jadžić: Mafija se ne moze uništiti za nedelju dana

Baković Jadžić: NALED se nalazi u sivoj zoni

Baković Jadžić: Vučić zna da će prava opozicija u Beogradu pobediti, zato se i plaši da raspiše izbore

Melanija Lojpur (Photo Lara Končar)

Lojpur: Radnici u Srbiji su glineni golubovi tajkunsog kapitala SNS klijentele

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *