Solidarnost protiv izvršitelja u niškom pozorištu!

Solidarnost protiv izvršitelja u niškom pozorištu!

Politička platforma Solidarnost zahteva od nadležnih organa Grada Niša i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije sprovođenje istrage u niškom Narodnom pozorištu povodom slučaja u kojem su izvršitelji 30. maja 2022, u dogovoru skrivenom od javnosti i pod sumnjivim okolnostima, zakupili pozorišnu salu za premijeru predstave u slavu izvršitelja koja je bila zatvorena za javnost i čiji je autor lokalni izvršitelj.

U vreme kada ti isti izvršitelji postaju najbogatiji ljudi u državi dok im se posao sastoji od toga da nevine i nedužne ljude brutalno izbacuju na ulice, otimaju im jedini krov nad glavom, pljačkaju ih, uvećavajući svoju imovinu preko noći i na račun bespomoćnih i nezaštićenih, ne smemo da dopustimo da javne institucije kulture, koje finansiraju isti ti obespravljeni, učestvuju u njihovoj promociji i doprinose njihovom pozitivnom imidžu u javnosti.

Predstava „Izvršitelji (ni)su ljudi“ čiji je autor izvršitelj Žarko Dimitrijević nikada više ne sme da bude odigrana u niškom niti jednom drugom javnom pozorištu u Srbiji, direktor Narodnog pozorišta u Nišu, Spasoje Ž. Milovanović, kao i članovi Upravnog odbora koji su to dozvolili, moraju da podnesu ostavku. Tražimo da se istraži kako je moguće da zaposlenici drugog gradskog pozorišta, onog u Leskovcu, Nataši Nikolić Marjanović, bude dozvoljeno da preko svoje privatne firme („Nanikmart“) posluje u ovakvim okolnostima i da, kao javna službenica, radi za interese privatnih izvršitelja umesto za interese građana koji joj daju zaposlenje.

 

Solidarnost protiv izvršitelja u niškom pozorištu!

Protiv privatizacije i uzurpacije javnih ustanova kulture!

Politička platforma Solidarnost se bori za očuvanje i razvijanje otvorenih, svima dostupnih i na stručnosti uspostavljenih institucija kulture i umetnosti koje će podržavati najpre domaće umetnike i stručnjake, zastupati interese obespravljenih, štititi radna i socijalna prava zaposlenih i saradnika i biti prostori u kojima se stvaraju emancipatorske umetničke i obrazovne ideje neophodne za razvoj društva solidarnosti.

You May Also Like

OSVRT NA KAMPANJU ZA LOKALNE IZBORE U NIŠU

Nikolić: U jeku izborne kampanje vlast rasprodaje zdravlje stanovnika Srbije

Solidarnost izlazi na izbore 2. juna

Štrajk glađu je potez čoveka koji gubi svaku nadu u institucije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *