Protest protiv državnog kriminala

Pozivamo vas na „Protest protiv državnog kriminala“ zato što nejednakosti u društvu nisu zadate i samo naša solidarnost i borba mogu stvoriti drugačije društvo.

Poslednje afere koje prate politički život u Srbiji još jednom pokazuju kolike su i kako se stvaraju nejednakosti u društvu. Srbija je među evropskim zemljama sa najvećim nejednakostima, a vlast umesto da radi na smanjenju jaza između bogatih i siromašnih čini sasvim suprotno – predstavnici vlasti su ti koji se, koristeći svoje položaje, besomučno bogate dok građanima Srbije oko vrata stavljaju terete kredita, subvencija i troškove zdravstvene krize.

Dok se po medijima iznose dokazi o sumnjivom poreklu 24 stana ministra Siniše Malog, privatni izvršitelji po Srbiji iz jedinih domova izbacuju mnoge porodice koje često od poštenog rada ne mogu da izmire ni račune.

Podsećamo vas i da postoje indicije da je porodica ministra Nebojše Stefanovića zarađivala novac na prodaji oružja iz Krušika koje je dobijala po izuzetno niskim cenama. Oni su svoje poslove uspešno završili ali radnici tog preduzeća od aprila meseca, u sred epidemije, nemaju overene zdravstvene knjižice zato što Krušik duguje Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja 170 miliona dinara.

Najviši predstavnici vlasti danima po medijima iznose odbranu osumnjičenih za najveću plantažu narkotika u Evropi dok istovremeno donose katastrofalan Zakon o sezonskom radu. Hoće li budući obespravljeni sezonci raditi i na plantažama narko bosova?

Korupcija o kojoj sve ove afere govore nije eksces nego pravilo u sistemu koji radi za dobrobit jedne interesne grupe a na štetu većine ljudi koji žive od svog rada. Zato vas pozivamo na protest koji će biti održan 16. oktobra u 12 časova ispred Republičkog javnog tužilaštva kako bismo zajedno poslali poruku da država ne sme biti sredstvo za bogaćenje nekolicine privilegovanih, već da država mora raditi u interesu celokupnog stanovništva pre svega pomažući siromašnima i obespravljenima.

Solidarno za društvo jednakosti!

Protest protiv državnog kriminala

You May Also Like

Baković Jadžić: Svima je u Srbiji jasno da je SPS bio i ostao lažna levica

Direktor Zemunske gimnazije izabrao naslednicu u ime svih nas. STOP partijskom zapošljavanju!

OSVRT NA KAMPANJU ZA LOKALNE IZBORE U NIŠU

Nikolić: U jeku izborne kampanje vlast rasprodaje zdravlje stanovnika Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *