Protest protiv državnog kriminala

Pozivamo vas na „Protest protiv državnog kriminala“ zato što nejednakosti u društvu nisu zadate i samo naša solidarnost i borba mogu stvoriti drugačije društvo.

Poslednje afere koje prate politički život u Srbiji još jednom pokazuju kolike su i kako se stvaraju nejednakosti u društvu. Srbija je među evropskim zemljama sa najvećim nejednakostima, a vlast umesto da radi na smanjenju jaza između bogatih i siromašnih čini sasvim suprotno – predstavnici vlasti su ti koji se, koristeći svoje položaje, besomučno bogate dok građanima Srbije oko vrata stavljaju terete kredita, subvencija i troškove zdravstvene krize.

Dok se po medijima iznose dokazi o sumnjivom poreklu 24 stana ministra Siniše Malog, privatni izvršitelji po Srbiji iz jedinih domova izbacuju mnoge porodice koje često od poštenog rada ne mogu da izmire ni račune.

Podsećamo vas i da postoje indicije da je porodica ministra Nebojše Stefanovića zarađivala novac na prodaji oružja iz Krušika koje je dobijala po izuzetno niskim cenama. Oni su svoje poslove uspešno završili ali radnici tog preduzeća od aprila meseca, u sred epidemije, nemaju overene zdravstvene knjižice zato što Krušik duguje Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja 170 miliona dinara.

Najviši predstavnici vlasti danima po medijima iznose odbranu osumnjičenih za najveću plantažu narkotika u Evropi dok istovremeno donose katastrofalan Zakon o sezonskom radu. Hoće li budući obespravljeni sezonci raditi i na plantažama narko bosova?

Korupcija o kojoj sve ove afere govore nije eksces nego pravilo u sistemu koji radi za dobrobit jedne interesne grupe a na štetu većine ljudi koji žive od svog rada. Zato vas pozivamo na protest koji će biti održan 16. oktobra u 12 časova ispred Republičkog javnog tužilaštva kako bismo zajedno poslali poruku da država ne sme biti sredstvo za bogaćenje nekolicine privilegovanih, već da država mora raditi u interesu celokupnog stanovništva pre svega pomažući siromašnima i obespravljenima.

Solidarno za društvo jednakosti!

Protest protiv državnog kriminala

You May Also Like

Plata za život

Selakoviću je bolje da ćuti, nećemo minimalac nego platu za život

Još uvek nema odgovora od ministra Selakovića

Još uvek nema odgovora od ministra Selakovića

Zahtevamo dekriminalizaciju kanabisa!

Zahtevamo dekriminalizaciju kanabisa!

STOP privatizaciji EPS-a

„EPS je naš!“ – Peticija protiv privatizacije EPS-a

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *