Politička platforma Solidarnost izražava iskreno saucešče porodicama poginulih rudara

Politička platforma Solidarnost izražava iskreno saucešče porodicama poginulih rudara

Politička platforma Solidarnost izražava iskreno saucešče porodicama poginulih rudara u rudniku „Soko“.

Nadamo se da će istraga pokazati koji su neposredni uzroci ove nesreće, kao i da će nadležni organi preduzeti sve što je u njihovoj moći kako bi se sprečilo da se nešto slično ponovi u budućnosti. Nažalost, imajući u vidu nezavidan položaj radnika i radnica u našoj zemlji, postoji velika bojazan da li će se sprovesti nezavisna i stručna istraga koja bi utvrdila zadovoljenost svih standarda bezbednosti i zaštite na radu.

Podsetimo da u Srbiji na svom radnom mestu u proseku gine po jedan radnik nedeljno, radnik koji najduže nedeljno radi kada se uporedi sa svojim kolegama u drugim Evropskim zemljama, radnik koji je za taj prekovremeni rad najmanje plaćen. Podsetimo i da su upravo rudari rudnika Soko štrajkovali 2016. jer im godinama nije isplaćivana naknada sa smenski rad i da ovo nije prva nesreća u ovom rudniku.

Zbog toga danas moramo stati solidarno uz porodice poginulih i povređenih rudara, ali i porodice svih radnika koji su nemaštinom primorani da svakodnevno rizikuju svoj život zbog toga što nisu u dovoljnoj meri zaštićeni i bezbedni na svojim radnim mestima, zbog toga što im je onemogućeno da se sindikalno organizuju i izbore za svoja prava, svoju bezbednost i sigurnu buudućnost svojih porodica.

Politička platforma Solidarnost izražava iskreno saucešče porodicama poginulih rudara

You May Also Like

Miletić: Radnici u Srbiji već osećaju posledice rata u Ukrajini

Ljudi u Srbiji toliko malo zarađuju da se štednja struje podrazumeva

Fiat

Podrška radnicama i radnicima kompanije Fiat iz Kragujevca

Prvomajski proglas koalicije Moramo

Prvomajski protest!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.