Politička platforma Solidarnost izražava iskreno saucešče porodicama poginulih rudara

Politička platforma Solidarnost izražava iskreno saucešče porodicama poginulih rudara

Politička platforma Solidarnost izražava iskreno saucešče porodicama poginulih rudara u rudniku „Soko“.

Nadamo se da će istraga pokazati koji su neposredni uzroci ove nesreće, kao i da će nadležni organi preduzeti sve što je u njihovoj moći kako bi se sprečilo da se nešto slično ponovi u budućnosti. Nažalost, imajući u vidu nezavidan položaj radnika i radnica u našoj zemlji, postoji velika bojazan da li će se sprovesti nezavisna i stručna istraga koja bi utvrdila zadovoljenost svih standarda bezbednosti i zaštite na radu.

Podsetimo da u Srbiji na svom radnom mestu u proseku gine po jedan radnik nedeljno, radnik koji najduže nedeljno radi kada se uporedi sa svojim kolegama u drugim Evropskim zemljama, radnik koji je za taj prekovremeni rad najmanje plaćen. Podsetimo i da su upravo rudari rudnika Soko štrajkovali 2016. jer im godinama nije isplaćivana naknada sa smenski rad i da ovo nije prva nesreća u ovom rudniku.

Zbog toga danas moramo stati solidarno uz porodice poginulih i povređenih rudara, ali i porodice svih radnika koji su nemaštinom primorani da svakodnevno rizikuju svoj život zbog toga što nisu u dovoljnoj meri zaštićeni i bezbedni na svojim radnim mestima, zbog toga što im je onemogućeno da se sindikalno organizuju i izbore za svoja prava, svoju bezbednost i sigurnu buudućnost svojih porodica.

Politička platforma Solidarnost izražava iskreno saucešče porodicama poginulih rudara

You May Also Like

Pravda za tetkice!

Pravda za tetkice!

Zaustaviti osnivanje novih JKP za delatnosti za koje Beograd već ima postojeća JKP!

Umesto kulturne politike grad napravio koruptivnu šemu raspodele budžeta za kulturu

Šapić tajno osnovao telo u kojem će SNS kadrovi primati ministarske plate

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.