Simić: Deca imaju pravo na kej i rekreaciju

Jedriličarski klub u Zemunu, koji je 77 godina bio mesto na kome su na hiljade dece i mladih pohađali obuke iz jedrenja, stvarajući tako neizbrisive uspomene i prijateljstva, dobio je od Komunalne inspekcije nalog za uklanjanje šlepa na Keju oslobođenja u Zemunu.

Grad je ovom delu obale, bez konsultacija i osluškivanja potreba i želja građana, promenio namenu i stavio ga u zonu privrede. Tako ćemo još jednom umesto zajedničkog, javnog prostora, dobiti još jedan komercijalni prostor sumnjive namene i još sumnjivijeg porekla kapitala.

Politička platforma Solidarnost podseća da u Srbiji već postoji više kladionica i kockarnica nego osnovnih i srednjih škola. Aleksandar Šapić je, kao bivši sportista, sada odlučio da umesto sportskog kluba za decu dobijemo još jednu kafanu. Jedriličarskom klubu nije omogućeno da učestvuje na licitaciji za dodelu mesta u ovom delu obale Dunava u prostorijama Opštine Novi Beograd, jer se ona odnosi samo na privredne subjekte.

„Šapić uskoro više neće moći da licitira interesima naše dece. Videli smo kako je to, uz pomoć svojih saradnica, radio sa ogromnim budžetskim sredstvima namenjenim upravo zaštiti dece. Sa jedriličarskim klubom u Zemunu mu to neće uspeti. Branićemo naše pravo na Dunav, naše pravo na kej i naše pravo na sport i na izborima, a ako bude potrebno i na ulici. 17. decembar nam je prilika da Aleksandra Šapića i celu njegovu menažeriju pošaljemo u ružnu prošlost, a već na proleće ćemo isto uraditi i sa SNS kadrovima u Zemunu“, poručila je Ana Simić koordinatorka Političke platforme Solidarnost za Zemun.

Ana Simić

You May Also Like

Podrška Ansamblu Beogradske filharmonije

Stojanović: Niški radnici nisu ni roba ni sredstvo za ostvarivanje profita, već su nosioci radnih prava

Srbija – radni logor

Gde je kulturni centar u Zemunu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *