Protest Kulturni Radnici

Podrška radnicama i radnicima u kulturi

Politička platforma Solidarnost podržava protest koji su radnice i radnici u kulturi organizovali danas ispred resornog ministarstva, kako bi ukazali na probleme, nedostatak sistemske podrške onome što savremeno kulturno stvaralaštvo stvarno jeste, kao i na izostanak primene postojećih zakonskih rešenja koja predviđaju aktivno učešće predstavnika reprezentativnih udruženja u procesima odlučivanja.

„Zahvalni smo Nezavisnoj kulturnoj sceni Srbije na tome što brani dostojanstvo svoje profesije i svih koji rade i stvaraju u sektoru kulture i umetnosti“, poručio je danas Miloš Baković Jadžić, odbornik u Skupštini grada Beograda i portparol Solidarnosti.

On je dodao da bi poboljšanje radnih uslova u kulturi, ali i transparentno i odgovorno upravljanje budžetskim sredstvima morali da budu osnovni principi rada svakog ministarstva, a posebno onog koje se bavi kulturom.

„Podržavamo napore nezavisne kulturne scene koje čine ka poboljšanju svog položaja, ali i ohrabrujemo njihove koleginice i kolege iz zvaničnih kulturnih institucija da im se pridruže u borbi i da glasnije govore o problemima sa kojima se i sami suočavaju“, rekao je Baković Jadžić.

Politička platforma Solidarnost podržava protest koji su radnice i radnici u kulturi organizovali danas ispred resornog ministarstva

You May Also Like

Melanija Lojpur (Photo Lara Končar)

Lojpur: „Bolja cena“ ne može sakriti katastrofalnu socijalnu situaciju u Srbiji

Solidarnost: Gde je ministar rada?

Baković Jadžić: Mafija se ne moze uništiti za nedelju dana

Baković Jadžić: NALED se nalazi u sivoj zoni

Baković Jadžić: Vučić zna da će prava opozicija u Beogradu pobediti, zato se i plaši da raspiše izbore

Melanija Lojpur (Photo Lara Končar)

Lojpur: Radnici u Srbiji su glineni golubovi tajkunsog kapitala SNS klijentele

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *