Podrška peticiji koju je pokrenula Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije!

Podrška peticiji koju je pokrenula Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije!

 

USPRS je pozvala na potpisivanje peticije za smanjenje broja učenika i učenica u odeljenjima osnovnih i srednjih škola.

Teško je nabrojati sve razloge koji idu u prilog ove inicijative, od poboljšanja radnih uslova prosvetnih radnika i radnica, pa sve do podizanja kvaliteta same nastave odnosno benefita koji bi trebalo celo društvo da ima od obrazovnog sistema koji bi usled manjeg broja učenika po odeljenju bolje funkcionisao.
Lista problema koji su nastali upravo kao rezultat politike velikih odeljenja u školama takođe je dugačka. Politika štednje koja je diktirala insistiranje na više od 30 đaka po odeljenju je dovela do takozvanih tehnoloških viškova u prosveti.

Paralelno sa ovim procesom u poslednjih nekoliko godina traje i proces inkluzije dece sa smetnjama u razvoju u redovna odeljenja u školama. Podrška koju su učitelji i nastavnici dobili u ovom procesu je simboličnog karaktera tako da se samo podigao nivo opterećenja koje prosvetni radnici i radnice imaju u odeljenjima koja već imaju previše učenika.

Zaista ne treba objašnjavati koliko je pogubna politika obrazovanja u državi u kojoj je sve manje i manje učenika i učenica sa kojima radi sve manje i manje nastavnog osoblja koje je u sve lošijem i lošijem položaju.

Peticiju možete potpisati na linku: https://www.peticije.online/infousprs

Podrška peticiji koju je pokrenula Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije!

You May Also Like

Štrajk glađu je potez čoveka koji gubi svaku nadu u institucije

Melanija Lojpur (Photo Lara Končar)

Politička platforma Solidarnost – Svi zaposleni u tužilaštvu imaju moralnu obavezu da podnesu ostavke i odbiju da učestvuju u zataškavanju zločina

Melanija Lojpur

Lojpur: Policija sa ljudima kao što je Cmolić gubi kredibilitet

STOP izmeštanju posmrtnih ostataka Josipa Broza Tita!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *