Fiat

Podrška radnicama i radnicima kompanije Fiat iz Kragujevca

Politička platforma Solidarnost snažno podržava radnike i radnice kompanije FIAT iz Kragujevca koji će u petak, nezadovoljni uslovima u preduzeću, organizovati protest ispred sedišta kompanije.

Solidarnost smatra da je ponuda radnicima da odu u inostranstvo da rade ili da budu proglašeni tehnološkim viškom – sramotna. Ovo je posebno nedopustivo da se dešava u kompaniji koja se obilato koristi subvencijama iz državnog budžeta.

Umesto što subvencioniše strane kompanije, koje tim novcem očigledno samo prave strategije za brz i lukrativan odlazak iz Srbije, država bi taj novac, umesto što ga poklanja kompanijama, mogla da uloži u stvaranje bolje zemlje za život ljudi.

Radnicima i radnicama u Srbiji ništa ne znače priče o ekonomskom napretku i budžetskim suficitima ukoliko su oni i njima najbliži ljudi primorani da odlaze daleko od svojih domova kako bi obezbedili egzistetnciju za sebe i svoje porodice.

Zato je potrebno ulagati novac u stvaranje i implementiranje modela koji će ljudima u Srbiji obezbediti plate za život, a ne samo za preživljavanje, kraće radno vreme, a ne najveći broj radnih sati u Evropi i sigurno zaposlenje u našoj državi, a ne kartu u jednom smeru za posao preko granice.

Fiat Kragujevac

You May Also Like

Pravda za tetkice!

Pravda za tetkice!

Zaustaviti osnivanje novih JKP za delatnosti za koje Beograd već ima postojeća JKP!

Umesto kulturne politike grad napravio koruptivnu šemu raspodele budžeta za kulturu

Šapić tajno osnovao telo u kojem će SNS kadrovi primati ministarske plate

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.