Fiat

Podrška radnicama i radnicima kompanije Fiat iz Kragujevca

Politička platforma Solidarnost snažno podržava radnike i radnice kompanije FIAT iz Kragujevca koji će u petak, nezadovoljni uslovima u preduzeću, organizovati protest ispred sedišta kompanije.

Solidarnost smatra da je ponuda radnicima da odu u inostranstvo da rade ili da budu proglašeni tehnološkim viškom – sramotna. Ovo je posebno nedopustivo da se dešava u kompaniji koja se obilato koristi subvencijama iz državnog budžeta.

Umesto što subvencioniše strane kompanije, koje tim novcem očigledno samo prave strategije za brz i lukrativan odlazak iz Srbije, država bi taj novac, umesto što ga poklanja kompanijama, mogla da uloži u stvaranje bolje zemlje za život ljudi.

Radnicima i radnicama u Srbiji ništa ne znače priče o ekonomskom napretku i budžetskim suficitima ukoliko su oni i njima najbliži ljudi primorani da odlaze daleko od svojih domova kako bi obezbedili egzistetnciju za sebe i svoje porodice.

Zato je potrebno ulagati novac u stvaranje i implementiranje modela koji će ljudima u Srbiji obezbediti plate za život, a ne samo za preživljavanje, kraće radno vreme, a ne najveći broj radnih sati u Evropi i sigurno zaposlenje u našoj državi, a ne kartu u jednom smeru za posao preko granice.

Fiat Kragujevac

You May Also Like

Melanija Lojpur (Photo Lara Končar)

Lojpur: „Bolja cena“ ne može sakriti katastrofalnu socijalnu situaciju u Srbiji

Solidarnost: Gde je ministar rada?

Baković Jadžić: Mafija se ne moze uništiti za nedelju dana

Baković Jadžić: NALED se nalazi u sivoj zoni

Baković Jadžić: Vučić zna da će prava opozicija u Beogradu pobediti, zato se i plaši da raspiše izbore

Melanija Lojpur (Photo Lara Končar)

Lojpur: Radnici u Srbiji su glineni golubovi tajkunsog kapitala SNS klijentele

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *