Milos Bakovic Jadzic_foto Katarina Drajic

Baković Jadžić: Šapić je došao do fotelje kao neko ko krši zakon i kao takvog ćemo ga iz nje ispratiti

Gradski odbornik, portparol Političke platforme Solidarnost i član stranke Zajedno, Miloš Baković Jadžić, nakon vesti o ostavci gradonačelnika Beograda kaže da opozicija sa željom čeka dan izbora na kojem će potvrditi većinsku podršku građana.

„Kada smo ušli u odborničke klupe najavili smo da ćemo gradonačelniku upitnog legitimiteta disati za vratom. Na to na nas je obavezivalo skoro 100 hiljada glasova koje je koalicija Moramo dobila na beogradskim izborima prošlog proleća. Sada sa željom čekamo 17. decembar da zajedno sa građanima potvrdimo da SNS ne zaslužuje vlast u Beogradu“, rekao je Baković Jadžić.

On objašnjava da su se odbornici koalicije Moramo borili i sa govornice i sa ulice, da su kritikovali mnoge katastrofalne odluke koje je gradska uprava donosila, pomagali razne gradske i lokalne incijative, predlagali sijaset mera koje bi vodile boljem gradu za sve ljude.
„Režim nas nije uvažavao, nije slušao želje većinskog Beograda i sad će morati da položi račune“, dodao je Baković Jadžić.

Gradski odbornik primećuje i da je Šapić brzo prošao put od navodnog opozicionara koji se „nikada neće dogovorati sa SNS“ do Vučićeve poslednje nade u glavnom gradu.

„Za tek nešto više od godinu dana mandata, dr Šapić nije uradio gotovo ništa dobro. Došao je do gradonačelničke fotelje kao neko ko krši zakon i takvog ćemo ga iz nje ispratiti. On je svakako jedan od simbola bahatosti SNS režima i sa njim povezanih privatnih interesa. Logika bezobzirnog profita, a ne interesa običnih ljudi, vlada već decenijama našim gradom. Šapić je deo tog kontinuiteta, samo kockica u tom mozaiku raslojavanja stanovništva, investitorskog urbanizma, džentrifikacije grada, uništavanja javnih servisa, privatizacije svega i svačega. Ali kockica oštra i opasna kao Vesićeva kaldrma“, rekao je Baković Jadžić.

On veruje da je sada na opoziciji da se izbori za bolji život u našem gradu.

„Ideje za grad socijalne pravde koji neće nikoga isključivati odavno su tu. Sada je na nama da pozovemo sve ljude koji žive u Beogradu da se uključe, da pomognu u rušenju kriminalnog režima, da prošire poziv za prave promene svima do kojih mogu dopreti. Moramo doći do svakog stana i kuće, kao i do onih bez krova nad glavom. Moramo pozvati ljude da zaustavimo lažne glasače koje režim uveze samo da glasaju na izborima, moramo sačuvati kutije, a potom i izbornu volju. Nove politike su spremne, sada je vreme da zaslužimo da ih sprovedemo, zajedno, u dogovoru sa većinskim Beogradom koji želi grad slobode, jednakosti i solidarnosti“, zaključuje Baković Jadžić.

Milos Bakovic Jadzic [photo Katarina Drajic]

You May Also Like

Simović: Borba za bolju opštinu i bolji život ne može da se vodi u saradnji sa SNS om

Baković Jadžić: Svima je u Srbiji jasno da je SPS bio i ostao lažna levica

Direktor Zemunske gimnazije izabrao naslednicu u ime svih nas. STOP partijskom zapošljavanju!

OSVRT NA KAMPANJU ZA LOKALNE IZBORE U NIŠU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *