Melanija Lojpur

Lojpur: Policija sa ljudima kao što je Cmolić gubi kredibilitet

Politička platforma Solidarnost traži hitnu ostavku načelnika UKP-a Ninoslava Cmolića koji je svojim izjavama na Informer TV, duboko uznemirio javnost.

„Način na koji se ovaj visoki funkcioner policije obratio javnosti, opisujući ljude za koje se sumnja da su počinioci zločina nad maloletnom devojčicom za kojom se danima traga, prevazilazi monstruoznost tabloidnih medija. Način na koji se o počiniocima govori, opisi koji se koriste, kvalifikacije njihovih kognitivnih i emotivnih kapaciteta, kao i vrednosni komentari vezani za njihov etnicitet, fašisoidnog su karaktera“, smatra Melanija Lojpur portparolka Solidarnosti.

Ona dodaje da je tabloidni žargon možda dozvoljen žutoj štampi, ali profesionalcima koji treba da budu stub stručnosti i visokih standarda profesije svakako ne sme biti dopušten.

„Celokupna policijska profesija sa ovakvim ljudima na čelu gubi bilo kakav kredibilitet, jer se pre svih završenih radnji u samom postupku, dozvoljava nastup na televiziji tabloidnog tipa gde načelnik koristi duboko neprimeren rečnik“, rekla je Lojpur.

Solidarnost sa velikim žaljenjem konstatuje da se bol porodice i prijatelja, kao i celokupne javnosti ovakvim izjavama načelnika UKP-a zloupotrebljava i nanosi dodatnu retraumatizaciju. Iz tih razloga tražimo njegovu hitnu smenu i poštovanje standarda policijske ali i novinarske struke.

Melanija Lojpur

You May Also Like

OSVRT NA KAMPANJU ZA LOKALNE IZBORE U NIŠU

Nikolić: U jeku izborne kampanje vlast rasprodaje zdravlje stanovnika Srbije

Solidarnost izlazi na izbore 2. juna

Štrajk glađu je potez čoveka koji gubi svaku nadu u institucije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *