Politička platforma Solidarnost izražava iskreno saucešče porodicama poginulih rudara

Lojpur: Organizovanje koncerta na Dan rudara u Aleksincu je uvredljivo

Prema pisanju medija u Aleksincu će Dan rudara, 6. avgust, biti obeležen folk koncertom. Portparolka Političke platforme Solidarnost i članica stranke Zajedno, Melanija Lojpur, smatra da ovakva vrsta manifestacije kojom bi trebalo obeležiti Dan rudara, predstavlja smejanje u lice porodicama stradalih rudara za čiju smrt još uvek niko nije odgovarao.

„Organizovati folk koncert u gradu iz kojeg je 6 od 8 rudara koji su poginuli pre samo godinu dana u rudniku Soko kada je i više od 20 rudara povređeno, a čije porodice nisu dobili pravdu koju zaslužuju, u najmanju ruku je uvredljivo“, kaže Lojpur.

Ona dodaje da je ovo samo još jedna u nizu dehumanizujućih praksi koje ova vlast sprovodi, ništeći žrtve i njihove najmilije, kao i njihove preživele kolege.

„Ljudi koji su svoje živote izgubili, radeći jedan od najopsnijih poslova ali i jedan od najtežih zaslužuju najdublje poštovanje kako lokalnih vlasti, tako i republičkih“, rekla je Lojpur.

„Ovu vlast i njene lokalne eksponente treba naučiti da žrtve zaslužuju pijetet. Reč je o ljudima koji su stradali časno i pošteno vršeći svoj posao. Na Dan rudara u Aleksincu ne treba praviti folk koncert kako bi se zabavljale „široke narodne mase“ već spomenuti imena poginulih rudara, zahtevati pravdu za njih i njihove porodice, raditi na odgovornosti nadležnih lica i organa, insistirati na većim standardima bezbednosti i zdravlja na radu i pre svega obezbediti sigurnu budućnost porodicama stradalih“, zaključuje Lojpur.

Politička platforma Solidarnost izražava iskreno saucešče porodicama poginulih rudara

You May Also Like

Melanija Lojpur (Photo Lara Končar)

Lojpur: „Bolja cena“ ne može sakriti katastrofalnu socijalnu situaciju u Srbiji

Solidarnost: Gde je ministar rada?

Baković Jadžić: Mafija se ne moze uništiti za nedelju dana

Baković Jadžić: NALED se nalazi u sivoj zoni

Baković Jadžić: Vučić zna da će prava opozicija u Beogradu pobediti, zato se i plaši da raspiše izbore

Melanija Lojpur (Photo Lara Končar)

Lojpur: Radnici u Srbiji su glineni golubovi tajkunsog kapitala SNS klijentele

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *