Politička platforma Solidarnost izražava iskreno saucešče porodicama poginulih rudara

Lojpur: Organizovanje koncerta na Dan rudara u Aleksincu je uvredljivo

Prema pisanju medija u Aleksincu će Dan rudara, 6. avgust, biti obeležen folk koncertom. Portparolka Političke platforme Solidarnost i članica stranke Zajedno, Melanija Lojpur, smatra da ovakva vrsta manifestacije kojom bi trebalo obeležiti Dan rudara, predstavlja smejanje u lice porodicama stradalih rudara za čiju smrt još uvek niko nije odgovarao.

„Organizovati folk koncert u gradu iz kojeg je 6 od 8 rudara koji su poginuli pre samo godinu dana u rudniku Soko kada je i više od 20 rudara povređeno, a čije porodice nisu dobili pravdu koju zaslužuju, u najmanju ruku je uvredljivo“, kaže Lojpur.

Ona dodaje da je ovo samo još jedna u nizu dehumanizujućih praksi koje ova vlast sprovodi, ništeći žrtve i njihove najmilije, kao i njihove preživele kolege.

„Ljudi koji su svoje živote izgubili, radeći jedan od najopsnijih poslova ali i jedan od najtežih zaslužuju najdublje poštovanje kako lokalnih vlasti, tako i republičkih“, rekla je Lojpur.

„Ovu vlast i njene lokalne eksponente treba naučiti da žrtve zaslužuju pijetet. Reč je o ljudima koji su stradali časno i pošteno vršeći svoj posao. Na Dan rudara u Aleksincu ne treba praviti folk koncert kako bi se zabavljale „široke narodne mase“ već spomenuti imena poginulih rudara, zahtevati pravdu za njih i njihove porodice, raditi na odgovornosti nadležnih lica i organa, insistirati na većim standardima bezbednosti i zdravlja na radu i pre svega obezbediti sigurnu budućnost porodicama stradalih“, zaključuje Lojpur.

Politička platforma Solidarnost izražava iskreno saucešče porodicama poginulih rudara

You May Also Like

Štrajk glađu je potez čoveka koji gubi svaku nadu u institucije

Melanija Lojpur (Photo Lara Končar)

Politička platforma Solidarnost – Svi zaposleni u tužilaštvu imaju moralnu obavezu da podnesu ostavke i odbiju da učestvuju u zataškavanju zločina

Melanija Lojpur

Lojpur: Policija sa ljudima kao što je Cmolić gubi kredibilitet

STOP izmeštanju posmrtnih ostataka Josipa Broza Tita!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *