Melanija Lojpur (Photo Lara Končar)

Lojpur: Ako vam smetaju glumci budite spremni da kolektivnu katarzu gledate na ulicama

Predstavnici vlasti ne prestaju sa pretnjama i optužbama prema glumcima i glumicama. U svakoj sledećoj epizodi ti napadi su bezobzirniji i brutalniji a kulminacija će verovatno tek uslediti. U ime Političke platforme Solidarnost podršku glumcima i glumicama je pružila portparolka ove organizacije Melanija Lojpur.

„Podrška koju glumci pružaju građanima Srbije, koji već nekoliko nedelja šetaju ulicama ne samo Beograda, predstavlja najlepši oblik solidarnosti. Njihov proglas koji se mogao čuti nakon predstava još jedan je u nizu vapaja da ovo društvo i državu učinimo boljim“, rekla je Lojpur.

Ona dodaje da ova garnitura vlasti pokazuje svoje najgore lice, provlačeći imena glumaca kroz skupštinsku salu.

„Navikli smo da se najviši dom ove zemlje pretvorio u najgoru vrstu rijalitija, gde kafana i ulica u svojim najbahanalnijim izdanjima ne mogu parirati niskosti rečnika poslanika SNS-a. Otužna slika u šta se pretvorio dom u kome bi reči morale biti birane, a dostojanstvo zagarantovano“, kaže Lojpur.

Melanija Lojpur
Melanija Lojpur (Photo Lara Koncar)

„Ono što vladajuća garnitura u skupštinskom domu generiše širi se putem orobljenih medija kao zaraza – nasilje i pretnje. Situacija kojoj svedočimo, da se glumcima naših pozorišta preti, podseća previše na najtužnije i najstrašnije etape u istoriji civilizacije. Pozorište, odnosno kazalište – sveto je mesto gde se odigrava zbivanje duha“, izjavila je Lojpur.

„Ako vam smetaju glumci i dozvoljavate da se ono najbolje što naša zemlja ima napada, budite spremni da kolektivnu katarzu gledate na ulicama. Pobuna duha neće stati sa vašim podlostima, a naše dostojanstvo biće uporno i smelo uprkos vašim manipulacijama.

Politička platforma Solidarnost daje punu podršku glumačkoj profesiji, glumcima koji trpe pretnje i zahtevamo od nadležnih organa da počnu da rade svoj posao“, zaključuje Lojpur.

 

Bonus video – Melanija Lojpur u 24 minuta sa Zoranom Kesićem:

You May Also Like

Štrajk glađu je potez čoveka koji gubi svaku nadu u institucije

Melanija Lojpur (Photo Lara Končar)

Politička platforma Solidarnost – Svi zaposleni u tužilaštvu imaju moralnu obavezu da podnesu ostavke i odbiju da učestvuju u zataškavanju zločina

Melanija Lojpur

Lojpur: Policija sa ljudima kao što je Cmolić gubi kredibilitet

STOP izmeštanju posmrtnih ostataka Josipa Broza Tita!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *