Da li je Šapić kupio jedanaest televizora za svoj kabinet novcem građana Beograda?

ODBORNIK BAKOVIĆ JADŽIĆ: TENDER ZA VAUČERE, PO SVEMU SUDEĆI, IDE ŠAPIĆEVOM PRIJATELJU

„Prema saznanjima kojima raspolažemo, gradonačelnik Beograda dr Aleksandar Šapić planira da novac za vaučere za kupovinu sportske opreme dodeli bez tendera kompaniji Sport Vision putem direktnog pregovaračkog postupka“, istakao je Miloš Baković Jadžić, odbornik Političke platforme Solidarnost u sklopu odborničke grupe „Moramo“ u Skupštini grada Beograda.

On je podsetio da je gradonačelnik Beograda dr Aleksandar Šapić najavio je da će svakom detetu i mladima do 18 godina, kao i zaposlenima u obrazovnom sektoru u Beogradu biti podeljeni vaučeri u vrednosti od ukupno dve milijarde dinara.

„Vlasnik kompanije Sport Vision je dugogodišnji saradnik gradonačelnika. Ova kompanija je sponzor Vaterpolo kluba Novi Beograd koji je osnovao Aleksandar Šapić dok je bio predsednik opštine Novi Beograd. Jasno je da postoji sukob interesa, a dodatnu sumnju otvara i plan Šapića da novac za ovu nabavku dodeli bez konkursa, kroz direktan pregovarački postupak“, naveo je Baković Jadžić.

On je naveo da je u dodeli vaučera problematične i to što se vaučeri dodeljuju svima, bez obzira na imovinski status. “To znači da istu količinu novca dobijaju i najsiromašniji ljudi, kojima je svaki dinar od ogromnog značaja, i najbogatiji kojima ovaj vid pomoći nije potreban. Time se po ko zna koji put pokazuje da vladajuće strukture nemaju nameru da se bave nejednakostima u glavnom gradu, da ih ne zanima blagostanje naših najsiromašnijih sugrađana i da rasipaju naš novac,” ističe Baković Jadžić.

Ako su sredstva već opredeljena za vaučere, onda građane i građanke Beograda ne treba uslovljavati kako da troše taj novac i u kojim tačno kompanijama. “Ako je već gradska vlast opredelila sredstva za decu i mlade Beograda, kao i zaposlene u obrazovnom sektoru, neka ta sredstva budu uplaćena na račun roditelja koji će moći slobodno da raspolažu tim novcem. Mnogim ljudima će ta sredstva značiti mogućnost da namire zaista osnovne potrebe deteta. Ne treba da ih dr Šapić uslovljava da moraju da kupuju sportsku opremu kod njegovih prijatelja“, zaključio je Jadžić.

Da li je Šapić kupio jedanaest televizora za svoj kabinet novcem građana Beograda?

You May Also Like

Baković Jadžić: Svima je u Srbiji jasno da je SPS bio i ostao lažna levica

Direktor Zemunske gimnazije izabrao naslednicu u ime svih nas. STOP partijskom zapošljavanju!

OSVRT NA KAMPANJU ZA LOKALNE IZBORE U NIŠU

Nikolić: U jeku izborne kampanje vlast rasprodaje zdravlje stanovnika Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *