Još uvek nema odgovora od ministra Selakovića

Još uvek nema odgovora od ministra Selakovića

Predstavnici političke platforme Solidarnost i stranke Zajedno su danas ponovo pokušali da dođu do ministra rada Nikole Selakovića kako bi od njega dobili odgovore na pitanja koja su postavili pre skoro mesec dana.

„Zahtevamo od ministra Selakovića da počne da se pojavljuje u javnosti i da odgovore ljudima na pitanja koja ih muče. Zahtevamo od ministra da počne da radi svoj posao.“, rekao je Miloš Baković Jadžić, odbornik u Skupštini grada Beograda i portparol Solidarnosti.

„Od početka godine imamo brojne slučajeve pogibija na radu. Pokušavamo da izvršimo pritisak na Selakovića da se oglasi tim povodom i da vidimo šta će se konkretno uraditi kako bi se ta situacija poboljšala. Želimo da čujemo šta će se uraditi sa Zakonom o radu i sa drugim zakonima koji su vezani za sezonske radnike i privremeno povremene poslove i ono što nas posebno interesuje je kako će se izvršiti kontrola poštovanja ovih zakona odnosno šta će sedesiti sa manjkom kapaciteta inspektorata za rad. Smatramo da je to jedan od najvećih problema“, rekla je Melanija Lojpur, portparolka Solidarnosti.

Predstavnici Solidarnosti su pokušali da dođu do ministra u Palati Srbija gde se održavala sednica Socijalno-ekonomskog saveta kojim predsedava Selaković. Oni su se osvrnuli i na položaj sindikata koji je nezavidan.

„Jasno nam je da su radnička prava ozbiljno ugrožena i da su naši sindikati na kolenima. Isto tako je jasno da je inflacija dodatno opteretila sve ljude i nadamo se da će sindikati pronaći načine da odgovore na ove probleme kao i da će već Prvog maja izaći na ulice kako bi ukazali na tešku situaciju u kojoj se svi nalazimo“, zaključila je Lojpur.

Podsetimo, predstavnici Solidarnosti su krajem marta pokušali da pronađu ministra Selakovića u zgradi Ministarstva rada i da mu postave pitanja o teškom položaju radnica i radnika u Srbiji. Ministar tada nije primio delegaciju Solidarnosti niti je odgovorio na pitanja koja su mu postavljena u zvaničnom dopisu.

Još uvek nema odgovora od ministra Selakovića

You May Also Like

OSVRT NA KAMPANJU ZA LOKALNE IZBORE U NIŠU

Nikolić: U jeku izborne kampanje vlast rasprodaje zdravlje stanovnika Srbije

Solidarnost izlazi na izbore 2. juna

Štrajk glađu je potez čoveka koji gubi svaku nadu u institucije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *