Generalna Skupština Evropske Levice

Vladimir Simović i Miloš Baković Jadžić predstavljali su Solidarnost na Generalnoj Skupštini Evropske Levice održanoj 22 i 23 februara u Ljubljani. Za vodećeg kandidata i nosioca liste Evropske Levice na evropskim izborima koji će se održati početkom juna izabran je austrijski ekonomista i političar Walter Baier.

Glavne ideje za koje će se porodica partija kojima i Solidarnost pripada boriti jesu: mir i ekonomska demokratija, jak sistem javnog obrazovanja i zdravstvene zaštite, pravo na stanovanje za sve i rigorozna zaštita radničkih i socijalnih prava.

Dvodnevni skup u Ljubljani, osim ljudi iz partija evropske levice, posetili su i nekadašnji ekvadorski predsednik Rafael Korea, španska ministarka za decu i omladinu Sira Rego, britanski opozicioni lider Džeremi Korbin, kao i brojne ekološke aktivistkinje i liderke Evropske Konfederacije Sindikata.

You May Also Like

Štrajk glađu je potez čoveka koji gubi svaku nadu u institucije

Melanija Lojpur (Photo Lara Končar)

Politička platforma Solidarnost – Svi zaposleni u tužilaštvu imaju moralnu obavezu da podnesu ostavke i odbiju da učestvuju u zataškavanju zločina

Melanija Lojpur

Lojpur: Policija sa ljudima kao što je Cmolić gubi kredibilitet

STOP izmeštanju posmrtnih ostataka Josipa Broza Tita!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *