STOP privatizaciji EPS-a

„EPS je naš!“ – Peticija protiv privatizacije EPS-a

„EPS je naš!“, pokrenuta peticija za očuvanje elektroprivrede u javnom vlasništvu

Povodom transformacije Elektropirvrede Srbije i otvaranja mogućnosti za dalje rasparčavanje i privatizovanje delova ovog javnog preduzeća Politička platforma Solidarnost je pokrenula peticiju protiv privatizacije EPS-a. „EPS je naš“ poručuju iz Solidarnosti.

Nedavne promene u dokumentima i strukturi EPS-a ponovo su stvorile strepnje da bi ovo javno preduzeće od strateškog značaja moglo da se nađe pod još većom kontrolom privatnika ili energetskih sistema drugih država.

Nezadovoljni su i radnici EPS-a koji će danas od 18h održati protest u Lazarevcu koji su podržale i mnoge opozicione stranke. Politička platforma Solidarnost je pokrenula peticiju „STOP privatizaciji EPS-a!!!“ i pozivaju sve građane da svojim potpisom podrže očuvanje elektroenergetskog sistema Srbije u javnom vlasništvu.

„EPS je naš i mora ostati naš. Decenijama unazad vlasti rasprodaju sve što stignu, sve ono što je naše društvo stvaralo i gradilo. Sada je na red došao i sam život – rasparčavanje i privatizovanje delova naše elektroprivrede, prikriva se pričom o uvođenju inostranog profesionalnog menadžmenta. Kao da u Srbiji nema stručnih i poštenih ljudi“, rekao je Miloš Baković Jadžić portparol Solidarnosti.

On je objasnio da je Solidarnost pokrenula peticiju zato što smatraju da većina ljudi u Srbiji veruje da je EPS naš i da mora ostati naš.

„Samo ako mi kao društvo imamo kontrolu nad elektroprivredom možemo je razvijati tako da bude efikasnija, da svima energenti budu dostupniji i pristupačniji. Samo naš EPS može postati predvodnik tranzicije ka zelenoj energiji a ne nečiji kumovi i razni drugi lopovi koji nam sada otimaju novac za uništavanje životne sredine pod izgovorom zelene tranzicije“, smatra Baković Jadžić.

Solidarnost pruža podršku današnjem protestu u Lazarevcu u organizaciji radnog tela „Jedinstvo Kolubara“. „Delimo njihov strah da će odustajanje od energetske suverenosti naše zemlje značiti da ćemo biti još zavisniji od tuđe volje, da nećemo moći da organizujemo svakodnevno funkcionisanje društva bez da se neko drugi za to pita“, zaključuje Baković Jadžić.

STOP privatizaciji EPS-a

You May Also Like

Simović: Borba za bolju opštinu i bolji život ne može da se vodi u saradnji sa SNS om

Baković Jadžić: Svima je u Srbiji jasno da je SPS bio i ostao lažna levica

Direktor Zemunske gimnazije izabrao naslednicu u ime svih nas. STOP partijskom zapošljavanju!

OSVRT NA KAMPANJU ZA LOKALNE IZBORE U NIŠU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *