Beograd, grad solidarnosti – grad zajedništva i jednakosti, a ne klasnih razlika

Beograd, grad solidarnosti – grad zajedništva i jednakosti, a ne klasnih razlika

Kada govorimo o Beogradu kao gradu solidarnosti, govorimo o mestima na kojima se okupljamo, susrećemo i razmenjujemo ideje. Govorimo o mestima na kojima se deca obrazuju i odrastaju. Zadovoljenje ovih osnovnih potreba nije i ne sme biti privilegija samo onih koji su u stanju da za njih plate, to je ono što nam svima kao građanima i građankama pripada.

Šetališta, parkovi, stambene zgrade, igrališta, škole, vrtići, fakulteti, domovi zdravlja, bioskopi, pa čak i groblja, sva ta mesta koja bi trebalo da budu mesta okupljanja i deljenja, postala su mesta razmetanja malobrojnih bogatih i ponižavanja onih siromašnijih.

Naš cilj je da Beograd postane grad solidarnosti!

Pravo na stanovanje, na srećno detinjstvo, na obrazovanje, na zdravstvenu negu, na sportske i kulturne aktivnosti… ne sme biti privilegija imućnih – to je nešto što nam svima, kao građanima i građankama pripada. Uloga državne i gradske uprave jeste da nam to obezbede. A ako to ne rade, onda se moramo zapitati – čemu služe.

Umesto podizanja luksuznih vila funkcionera iz vlasti i njima bliskih ljudi, umesto zatvorenih kvartova u kojima se pere novac sumnjivih investitora, treba nam socijalno stanovanje, koje odgovara potrebama većine ljudi, običnih građana ovog grada.

Vrtići i škole se ne smeju nazivati besplatnim ili subvencionisanim ako se svaka aktivnost osim osnovne nege i ako se svaki udžbenik plaća. Umesto toga, udžbenici moraju biti besplatni, kao i zdrave užine za đake i edukativne aktivnosti za svu decu.

To nije spisak želja, to je obaveza grada. To sve možemo da uradimo zajedno. Samo od poreza na zarade koji u značajnom delu ostaje gradu Beogradu, kao i od uvećanja određenih naknada većina ovih stvari može da se realizuje.

Beograd može biti grad solidarnosti koji podstiče zajedništvo i jednakost među ljudima.

You May Also Like

RASPRODAJA PRED FAJRONT

Lojpur: SNS pokreće totalnu pljačku!

Plata za život

Selakoviću je bolje da ćuti, nećemo minimalac nego platu za život

Još uvek nema odgovora od ministra Selakovića

Još uvek nema odgovora od ministra Selakovića

Zahtevamo dekriminalizaciju kanabisa!

Zahtevamo dekriminalizaciju kanabisa!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *