Baković Jadžić: Svima je u Srbiji jasno da je SPS bio i ostao lažna levica

Nikola Nikodijević, večiti predsednik beogradske skupštine i svedok i saradnik mnogih afera i mnogih režima, u proseku jednom godišnje ima potrebu da izgovara nešto što bi ga navodno trebalo predstaviti levičarem. Možda to radi i češće, ali javnost to sazna mahom kada ga se iznova bira za prvog čoveka gradske skupštine, pa bi Nikodijević malo da zabavi javnost umišljajući neke socijalno odgovorne rezultate rada gradskih vlasti.

Ne mora neko znati da u Srbiji postoji samo jedna politička organizacija priznata od strane Evropske Levice – jedine porodice evropskih partija koja se bori protiv diktature kapitala i ratnih huškača – a to je politička platforma Solidarnost.

Svima je u Srbiji jasno da je SPS bio i ostao lažna levica – klijentelističko udruženje biznismena, karijerista i oportunista.

Nikodijević je uspeo na konstitutivnoj sednici beogradske skupštine da se pohvali time što je grad otvorio preko 30 klubova za stara lica. To je lepo, ali šta ćemo sa time što je SPS deo režima koji je godinama starima krao penzije kroz mere neoliberalne konsolidacije pa ih čašćavao mrvicama pred izbore? Da li zato toliki broj penzionera prodaje stare stvari po beogradskim ulicama kojim vozi sve više opasnih autobusa pre svega privatnih prevoznika – jer Nikodijević godinama toleriše i namerno uništavanje GSP – a za čijim su volanima stari ljudi kojima penzije nisu dovoljne za dostojanstvenu starost? Da li to sve ima u vidu Nikodijević kada kaže da se on bori za „svakog čoveka i za njegovo dostojanstvo“? Da li je moguće da funkcioner SPS najavljuje mere koje je odavno trebalo da budu standard i prioritet – dnevni boravci za decu sa posebnim potrebama, lični pratioci, personalni asistenti? Za to se nije imalo dovoljno sredstava jer su se milioni gubili da bi se zadovoljili bogataši i kriminalci. Oni kojima je naš grad postao sigurno utočište, ali i teren za pranje novca od trgovine narkoticima i pljačkaških privatizacija i investiranje u luksuznu gradnju, kockarnice i slične biznise.

Ne znam je li Nikodijeviću zaista ponekad bude žao što je deo partije kvazi levice, pa bi da umiri savest ili bi prosto da zabavi i sebe i druge pa javno umišlja da je socijalista. Nikodijević je levičar i socijalista koliko je to i Toni Bler, Aleksandar Vulin ili Nenad Čanak.

You May Also Like

Simović: Borba za bolju opštinu i bolji život ne može da se vodi u saradnji sa SNS om

Direktor Zemunske gimnazije izabrao naslednicu u ime svih nas. STOP partijskom zapošljavanju!

OSVRT NA KAMPANJU ZA LOKALNE IZBORE U NIŠU

Nikolić: U jeku izborne kampanje vlast rasprodaje zdravlje stanovnika Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *