STOP izmeštanju posmrtnih ostataka Josipa Broza Tita!

Pozivamo sve stanovnike naše zemlje da se svojim potpisom suprotstave varvarskoj inicijativi predsednika privremenog organa grada Beograda Šapića doktor Aleksandra o izmeštanju posmrtnih ostataka Josipa Broza Tita iz grobnice u Kući cveća koja se nalazi u okviru Muzeja Jugoslavije na Dedinju.

Višedecenijski talas istorijskog revizionizma zasovanog na teorijama zavere i nacionalističkim mitomanijama ovde se vešto koristi kao paravan kojim se žele zatrti svi podsetnici na visoka civilizacijska dostignuća koja baštinimo iz perioda socijalizma.

Zapuštenost, rasprodaja, prenamena i rušenje su usud koji je već sustigao zgradu Genexa, Beograđanku, Beogradski sajam, Sava centar, Hotel Jugoslavija i druge objekte izgrađene u eri socijalizma. Pre ovih simbola tog nekog srećnijeg vremena pokušano je i uništavanje našeg nematerijalnog nasleđa iz ovog perioda u vidu socijalne pravde, jednakosti i solidarnosti.

Bagerima i specijalnim zakonima pokušavaju da preoru dušu ove zemlje, da zatru svako sećanje i svaku nadu da bi ovde ponovo moglo biti uspostavljeno neko humanije društvo.

Ne dozvolimo da prevaranti koje će istorija pamtiti isključivo po lažima, sebičnim nepočinstvima i zloupotrebama javnih dobara i javnog interesa, nastave zatiranje dela naše istorije koji je omogućio do tada neviđenu društvenu pokretljivost, besplatno obrazovanje i zdravstvo za sve, privredni i tehnološki napredak.

Ova morbidna inicijativa je samo jedan u nizu pokušaja brisanja svih podsetnika na vreme u kome je dobro funkcionisalo sve ono što danas ne valja, ne funkcfioniše ili ne postoji uopšte.

Klikni OVDE da bi potpisao peticiju.

You May Also Like

OSVRT NA KAMPANJU ZA LOKALNE IZBORE U NIŠU

Nikolić: U jeku izborne kampanje vlast rasprodaje zdravlje stanovnika Srbije

Solidarnost izlazi na izbore 2. juna

Štrajk glađu je potez čoveka koji gubi svaku nadu u institucije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *