Melanija Lojpur (Photo Lara Končar)

Lojpur: Imati premijerku koja je LGBTQ+ osoba ne znači mnogo

Portparolka Političke platforme Solidarnost i članica stranke Zajedno, Melanija Lojpur poziva sve ljude da se pridruže sutrašnjem Prajdu i kritikuje homofobične stavove predstavnika vlasti.

„Kao pripadnica LGBTQ+ zajednice i političarka, šokirana sam nivoom homofobije koju u javnom prostoru uporno nameće vladajuća garnitura. Način na koji se tretira LGBTQ+ zajednica, nedopustiv je u zemlji koja bi morala počivati na demokratskim i antidiskriminacionim principima“, rekla je Lojpur.

Ona ističe da i ove godine kao i prošle imamo neodgovorno i licemerno ponašanje gradskih i republičkih vlasti kada je reč o događaju od izuzetne važnosti za LGBTQ+ zajednicu.

„Ono što je zastrašujuće je da imamo „Dane porodice“ u Perlezu istog dana kada i Prajd, gde SNS poziva građane da ispune kvotu i dovedu decu na ovaj događaj. Zastrašujuće je da gradonačelnik grada Beograda daje izjavu da neće biti LGBTQ+ zastave na gradskim institucijama. Zastrašujuće je da se organizuje vojna parada istog dana kada i Prajd, čime se šalje jasna poruka samoj zajednici, kojoj se ne dozvoljava da u miru prošeta ulicama svog grada“, ističe Lojpur.

Portparolka Solidarnosti podseća gospodina Šapića da bi on trebao da bude gradonačelnik svih građana ovog grada, pa i LGBTQ+ zajednice. Kao i da ne treba da nas interesuje lični stav Aleksandra Vučića o LGBTQ+ zajednici ili Prajdu, već da nas interesuje poštovanje i garancija zakonom i Ustavom garantovanih prava.

Lojpur smatra i da imati premijerku koja je LGBTQ+ osoba ne znači mnogo, jer kao i sva otuđena politička elita i ona uživa svoje klasne i statusne privilegije, koje ne deli sa zajednicom – za početak ona i njena partnerka imaju sina.

„Nikoga ne interesuje koji su izvori njihove uvijene homofobije, nas interesuje naša prava i obećavamo da ćemo se za ista boriti. Nikome, pa ni nosiocima državnih funkcija nećemo dozvoliti ovakvu vrstu verbalnog, vrdnosnog ili bilo kakvog drugog nasilja. Mi smo hrabra zajednica koja nikada neće zaboraviti sve svoje članove koji su bili žrtve, koji su izgubili svoje živote ili koji se svakodnevno bore za svoju egzistenciju višetruko diskriminisani u državi koja ništa nije uradila za nas“, izjavila je Lojpur.

Lojpur (Solidarnost / Zajedno): Imati premijerku koja je LGBTQ+ osoba ne znači mnogo

You May Also Like

Baković Jadžić: Svima je u Srbiji jasno da je SPS bio i ostao lažna levica

Direktor Zemunske gimnazije izabrao naslednicu u ime svih nas. STOP partijskom zapošljavanju!

OSVRT NA KAMPANJU ZA LOKALNE IZBORE U NIŠU

Nikolić: U jeku izborne kampanje vlast rasprodaje zdravlje stanovnika Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *