Peticija protiv totalne pljacke SNS-a

Peticija protiv totalne pljacke SNS-a

Politička platforma Solidarnost je pokrenula peticiju STOP rasprodaji javnih dobara i javnih preduzeća!, koju mogu potpisati svi koji se ne slažu sa planom Vlade da transformiše veliki broj javnih preduzeća u A.D. i D.O.O.

Peticija je dostupna na ovom linku: https://www.peticije.online/stop_rasprodaji_javnih_dobara_i_javnih_preduzea

Želimo da sprečimo da naša zemlja postane Srbija d.o.o.!

Vlada je usvojila Zakon o upravljanju privrednim društvima ispod radara javnosti koristeći tragične događaje i društvene turbulencije. Ovaj zakon predstavlja opasan presedan za naš javni interes. Zakon predviđa promenu pravne forme javnih preduzeća u d.o.o. i a.d., čime se otvara mogućnost lakše prodaje, odnosno privatizacije državne imovine.

Na ovaj način bi se i smanjila mogućnost javne kontrole nad radom rukovodstva javnih preduzeća a time i mogućnost da javnost kontroliše javne budžete i tokove novca. Potencijalna privatizacija bi dovela do poskupljenja usluga i smanjivanje njihove dostupnosti građanima iako su oni zaslužni za izgradnju tih preduzeća.

Na potencijalne negativne posledice do kojih bi primena ovog zakona dovela su već ukazali i sindikati, stručne organizacije i pojedinci. Sada želimo i da otvorimo prostor svim građanima da i oni svojim potpisima iznesu protivljenje ovom zakonu koji otvara prostor za dalju privatizaciju.

Da donošenje ovog zakona nije tek deo redovnih aktivnosti već da ima značaj za pripadnike vlasti pokazuje i ekspresna reakcija premijerke Ane Brnabić koja je na tviteru reagovala na prethodno saopštenje Solidarnosti i izjave naše portparolke Melanije Lojpur. https://twitter.com/anabrnabic/status/1663581076172808194

Solidarnost će nastaviti da se bori protiv privatizacije javnih dobara, usluga i reasursa i nastaviti da radi u pravcu izgradnje društva sigurnosti u kojem bi svako mogao da ima dostojanstven život.

Peticija protiv totalne pljacke SNS-a

You May Also Like

Baković Jadžić: Svima je u Srbiji jasno da je SPS bio i ostao lažna levica

Direktor Zemunske gimnazije izabrao naslednicu u ime svih nas. STOP partijskom zapošljavanju!

OSVRT NA KAMPANJU ZA LOKALNE IZBORE U NIŠU

Nikolić: U jeku izborne kampanje vlast rasprodaje zdravlje stanovnika Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *