Solidarnost zahteva od Šapića da podnese ostavku na jednu od dve javne funkcije koje obavlja

Miloš Baković Jadžić: Tim doktora Šapića može da garantuje samo dalju devastaciju Beograda i urušavanje radnih prava.

Nakon prvih informacija o timu novog gradonačelnika Aleksandra Šapića potpuno je jasno da će u njegovom mandatu, ma koliko bio kratak, Beograd doživeti samo dalju devastaciju. Kao gradski menadžer je postavljen dojučerašnji gradonačelnik Obrenovca Čučković, poznat po tome što je za vreme njegovog mandata, pored ogromne materijalne štete, poginulo preko 50 ljudi u poplavama 2014. godine.

Pored Čučkovića, tim Aleksandra Šapića čine i dosadašnji direktori i inženjeri zaposleni u preduzećima Lasta i javnog komunalnog preduzeća, u kojima veliki broj zaposlenih godinama radi sa ugovorima za privremeno-povremene poslove, iako ti poslovi nisu ni privremeni ni povremeni, već predstavljaju redovnu delatnost.

„Iako ne možemo da tvrdimo kako će ovaj tim raditi, imamo puno pravo da sumnjamo da će se kurs dosadašnjih politika upravljanja gradom menjati na bolje. Naprotiv, očekujemo samo brže, jače i bolje uništavanje Beograda, ali i dalje urušavanje radnih prava u našem gradu, jer nema nikakvih garancija da će postojeći tim menjati antiradničke prakse koje su primenjivali i u poslovanju preduzeća na čijem su čelu bili“ izjavio je Baković Jadžić.

Miloš Baković Jadžić

You May Also Like

Podrška Ansamblu Beogradske filharmonije

Stojanović: Niški radnici nisu ni roba ni sredstvo za ostvarivanje profita, već su nosioci radnih prava

Srbija – radni logor

Gde je kulturni centar u Zemunu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *