Melanija Lojpur

Lojpur: Državne institucije da što pre sprovedu jasne i konkretne mere za sanaciju štete i organizovanje pomoći ugroženom stanovništvu

Politička platforma Solidarnost poziva građane da se solidarno organizuju i upute pomoć sugrađanima koji su ugroženi poplavama prouzrokovanim nemarom vlasti.

„Dragi sugrađani apelujem na našu zajedničku solidarnost! U nedeljama koje su za nama pokazali smo veliku solidarnost time što smo izašli na ulice i rekli ne nasilju. Željni boljeg i radosnijeg života, življivijeg života – bez nasilja“, izjavila je Melanija Lojpur, portparolka Solidarnosti.

Ona kaže da je danas vreme da se solidarišemo sa našim sugrađanima koji su pogođeni poplavama.

„Ljudska nepravda uzročnik je ovoga što gledamo kao poplave – zanemarivanje svega što je u interesu običnog čoveka dovelo nas je do toga da gledamo Srbiju kako plavi. Ljudi ostaju bez useva, domova, pokretne imovine. Pozivamo građane da se što pre organizuju kako bismo našim prijateljima pomogli. Ono što nas u budućnosti čeka, kao posledica klimatskih promena, moraće da se rešava našim zajedništvom, kolektivnom mudrošću i solidarnošću“, rekla je Lojpur.

Solidarnost zahteva i da se državne institucije: Štab za vanredne situacije, lokalne samouprave, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede što pre organizuju i sprovedu jasne i konkretne mere za sanaciju štete i organizovanje pomoći ugroženom stanovništvu koje ne sme biti ostavljeno samo.

.Melanija Lojpur

You May Also Like

Podrška Ansamblu Beogradske filharmonije

Stojanović: Niški radnici nisu ni roba ni sredstvo za ostvarivanje profita, već su nosioci radnih prava

Srbija – radni logor

Gde je kulturni centar u Zemunu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *