Da li je Šapić kupio jedanaest televizora za svoj kabinet novcem građana Beograda?

Da li je Šapić kupio jedanaest televizora za svoj kabinet novcem građana Beograda?

Odbornik Političke platforme Solidarnost i koalicije Moramo, Miloš Baković Jadžić, danas je uputio odborničko pitanje predsedniku Skupštine grada Beograda, Nikoli Nikodijeviću, zahtevajući da se proveri informacija da li jedan od prvih poteza dr. Aleksandra Šapića, nakon preuzimanja funkcije gradonačelnika, bilo opremanje svog kabineta kupovinom jedanaest najsavremenijih televizora.

Ukoliko se ova informacija ispostavi tačnom, ona će biti samo jedan od brojnih primera bahatog ponašanja Srpske napredne stranke i njenih funkcionera.

Moguće je i da iza kupovine velikog broja televizora na koju sumnjamo, stoji želja gradonačelnika da u budućnosti bude pravovremeno informisan po pitanju vremenske prognoze kako ne bi opet ostao zatečen nepogodama koje su pre nekoliko dana pogodile Beograd nanoseći građanima i građankama ogromnu materijalnu štetu.

Dok se stanovništvu Srbije iz državnog vrha najavljuje velika socijalna i ekonomska kriza i od njega zahteva štednja i umerenost, gradonačelnik, po svemu sudeći, nastavlja sa već ustaljenom rasipničkom praksom nenamenski trošeći javni novac, naš novac.

Zato zahtevamo da dobijemo odgovore na sledeća pitanja, a u skladu sa poslovnikom Skupštine grada Beograda, član 141:

      • Da li je tačno da je gradonačelnik dr. Aleksandar Šapić kupio televizore za svoj kabinet?
      • Ako je to tačno, da li su televizori kupljeni javnim novcem i da li je za nabavku televizora sprovedena javna nabavka?
      • Na kraju, koliko je kupovina ovih televizora koštala građane i građanke Beograda i Srbije?

Ukoliko se informacija da su televizori kupljeni novcem građana i građanki Beograda ispostavi tačnom očekujemo ostavku dr. Šapića.

Nadamo se da ćemo odgovore saznati na prvoj narednoj sednici Skupštine jer je javnost rada institucija grada Beograda, a posebno gradonačelnika, od primarnog značaja svih nas.

Podsećamo da je Miloš Baković Jadžić, odbornik Političke platforme Solidarnost i koalicije Moramo, na konstitutivnoj sednici gradske Skupštine prvi ukazao na sukob interesa u kojem se dr. Šapić nalazi jer je četiri godine unazad vršio i funkciju predsednika opštine i bio odbornik Skupštine grada, čime je povezao nespojive funkcije. Sukob interesa nastavljen je i u novom sazivu. Time je dr. Šapić pokazao koliko poštuje javne institucije i građane i građanke Beograda. Uvereni smo da novi gradonačelnik neće omogućiti javnost rada institucija grada Beograda, niti će raditi na smanjenju socijalnih nejednakosti što je nužno i ovom gradu i ovoj zemlji kako bi ovde neko osim privilegovanih ljudi bliskih vlasti i ostao da živi.

Da li je Šapić kupio jedanaest televizora za svoj kabinet novcem građana Beograda?

You May Also Like

OSVRT NA KAMPANJU ZA LOKALNE IZBORE U NIŠU

Nikolić: U jeku izborne kampanje vlast rasprodaje zdravlje stanovnika Srbije

Solidarnost izlazi na izbore 2. juna

Štrajk glađu je potez čoveka koji gubi svaku nadu u institucije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *