Da li će Telekom nakon prodaje telekomunikacione infrastrukture nastaviti da istu iznajmljuje od privatnika?

Kao kompanija koja je u vlasništvu Republike Srbije, rukovodstvo Telekoma je dužno da javnosti objasni potencijalno koruptivno delovanje pri prodaji dela imovine i daljeg poslovanja Telekoma Srbija.

Generalni direktor „Telekoma Srbija“ Vladimir Lučić priznao je da je ova kompanija u procesu prodaje najznačajnijih telekomunikacionih antenskih stubova i njihove prateće infrastrukture, poput trafo-stanica, solarnih panela i dela zemljišta. Takođe, priznao je da je proces bio tajan.

Da li će Telekom Srbija ovu infrastrukturu nastaviti da koristi, tačnije, iznajmljuje od druge kompanije nakon što je proda?

Ukoliko neće, da li to znači da će Telekom Srbija ponovo ulagati u izgradnju ove infrastrukture? Koliko će to koštati?

Ukoliko hoće, koliko ćemo godišnje plaćati drugoj kompaniji za korišćenje ove infrastrukture? Da li je ovo još jedan od mehanizama izvlačenja javnog novca u privatne džepove?

Ovo otvoreno pismo će biti prosleđeno svim medijima, a ukoliko odgovore ne dobijemo do kraja nedelje, doćićemo do predstavništva Telekoma da ova pitanja postavimo rukovodstvu lično.

Politička platforma Solidarnost ovo vidi kao nastavak rasprodaje naših javnih dobara, protiv čega smo se borili i nastavićemo da se borimo.

You May Also Like

OSVRT NA KAMPANJU ZA LOKALNE IZBORE U NIŠU

Nikolić: U jeku izborne kampanje vlast rasprodaje zdravlje stanovnika Srbije

Solidarnost izlazi na izbore 2. juna

Štrajk glađu je potez čoveka koji gubi svaku nadu u institucije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *