Za kulturnu politiku brige i razvoja društva solidarnosti!

Za kulturnu politiku brige i razvoja društva solidarnosti!

Politička platforma Solidarnost se protivi organizovanju manifestacije Dan tradicije koja se održava danas u centru Beograda i širom Srbije u trenutku kada je skoro 8.000 zvanično zaraženih, a sve više obolelih od kovida i u teškom zdravstvenom stanju.

Održavanje ovakvih masovnih parada, koje nisu nužne, u ponovnom jeku pandemije predstavlja brutalnu nebrigu gradskih vlasti za celokupno stanovništvo.

Osuđujemo i svako bahato trošenje javnih budžeta na populističke svetkovine instrumentalizovane za najavljenu izbornu kampanju partije na vlasti, u trenutku kada je javni zdravstveni sistem (ponovo!) pred kolapsom i u hroničnim dugovima i rashodima, bez strukturnih ulaganja i u odsustvu planske politike zapošljavanja – ovakva politika nebrige trenutne vlasti svojim stanovnicima oduzima osnovno ljudsko pravo na kvalitetnu zdravstvenu zaštitu! Pomenutom manifestacijom ponovo se, podmuklo i manipulatorski, na nacionalnoj osnovi zaoštravaju odnosi između građana i građanki Srbije kao i sa susedima u regionu, uprkos razornim posledicama takve politike 30 godina unazad – ratovi, beda i beznađe miliona građana!

Ovim putem dajemo i solidarnu podršku mnogobrojnim kulturnim radnicama, umetnicama i umetnicima, izvođačima, deci, koji su ucenjeni i primorani da učestvuju u najavljenim programima, svima onima koji su i te kako svesni rizika od zaražavanja, te u brizi za svoju najbližu okolinu.

Za kulturnu politiku brige i razvoja društva solidarnosti!

Za kulturnu politiku brige i razvoja društva solidarnosti!

You May Also Like

Baković Jadžić: Svima je u Srbiji jasno da je SPS bio i ostao lažna levica

Direktor Zemunske gimnazije izabrao naslednicu u ime svih nas. STOP partijskom zapošljavanju!

OSVRT NA KAMPANJU ZA LOKALNE IZBORE U NIŠU

Nikolić: U jeku izborne kampanje vlast rasprodaje zdravlje stanovnika Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *