Za kulturnu politiku brige i razvoja društva solidarnosti!

Za kulturnu politiku brige i razvoja društva solidarnosti!

Politička platforma Solidarnost se protivi organizovanju manifestacije Dan tradicije koja se održava danas u centru Beograda i širom Srbije u trenutku kada je skoro 8.000 zvanično zaraženih, a sve više obolelih od kovida i u teškom zdravstvenom stanju.

Održavanje ovakvih masovnih parada, koje nisu nužne, u ponovnom jeku pandemije predstavlja brutalnu nebrigu gradskih vlasti za celokupno stanovništvo.

Osuđujemo i svako bahato trošenje javnih budžeta na populističke svetkovine instrumentalizovane za najavljenu izbornu kampanju partije na vlasti, u trenutku kada je javni zdravstveni sistem (ponovo!) pred kolapsom i u hroničnim dugovima i rashodima, bez strukturnih ulaganja i u odsustvu planske politike zapošljavanja – ovakva politika nebrige trenutne vlasti svojim stanovnicima oduzima osnovno ljudsko pravo na kvalitetnu zdravstvenu zaštitu! Pomenutom manifestacijom ponovo se, podmuklo i manipulatorski, na nacionalnoj osnovi zaoštravaju odnosi između građana i građanki Srbije kao i sa susedima u regionu, uprkos razornim posledicama takve politike 30 godina unazad – ratovi, beda i beznađe miliona građana!

Ovim putem dajemo i solidarnu podršku mnogobrojnim kulturnim radnicama, umetnicama i umetnicima, izvođačima, deci, koji su ucenjeni i primorani da učestvuju u najavljenim programima, svima onima koji su i te kako svesni rizika od zaražavanja, te u brizi za svoju najbližu okolinu.

Za kulturnu politiku brige i razvoja društva solidarnosti!

Za kulturnu politiku brige i razvoja društva solidarnosti!

You May Also Like

Pravda za tetkice!

Pravda za tetkice!

Zaustaviti osnivanje novih JKP za delatnosti za koje Beograd već ima postojeća JKP!

Umesto kulturne politike grad napravio koruptivnu šemu raspodele budžeta za kulturu

Šapić tajno osnovao telo u kojem će SNS kadrovi primati ministarske plate

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.