Da li je Šapić kupio jedanaest televizora za svoj kabinet novcem građana Beograda?

Samo ludaci i kriminalci mogu da prodaju Genex

Baković Jadžić: „Samo ludaci i kriminalci mogu da prodaju Genex“

U Beogradu je danas u prostorijama Agencije za licenciranje stečajnih upravnika na trećoj aukciji prodata Genex kula za 2,4 milijarde dinara. Odbornik u Skupštini Grada Beograda, Miloš Baković Jadžić smatra da prodaja Genexa pokazuje izostanak vizije gradskih vlasti i nastavak štetočinske politike rasprodaje grada.

„Samo ludaci i kriminalci mogu da prodaju Sava Centar ili Beograđanku ili Genex“, rekao je Miloš Baković Jadžić, portparol Političke platforme Solidarnost i potpredsednik stranke Zajedno.

Baković Jadžić smatra da, ovom prodajom još jednog od simbola Beograda koji su izgrađeni tokom socijalizma kada se radilo i gradilo, vlast pokazuje da nema nikakvu ideju o razvoju grada osim rasprodaje i daljeg uništavanja.

„Ova štetočinska vlast se i dalje vodi time da su privatno-javna partnerstva moguća i dobra, a ona su svugde u svetu već napuštena – suštinski problem je u tome što se privatno-javna partnerstva gotovo uvek ispostavljaju kao koncept u kome sav rizik snosi strana javnosti, odnosno građanke i građani, dok je potencijalni profit i na strani privatnika“, veruje Baković Jadžić.

On se osvrnuo i na predloge za upotrebu kule u javnom vlasništvu:

„Da vlast ima ikakvu viziju poboljšanja života sugrađana ona bi prihvatila dobre predloge da se Genex kula pretvori u novi studentski dom ili neki drugi prostor sa javnom namenom – potrebno nam je još prostora za kulturu, za brigu o deci, za obrazovanje. Grad nema opredeljene prostore za aktivnosti civilnog sektora – a sve to je moglo stati u Genex koji bi tako ponovo bio korišćen za dobrobit celog društva“.

„Te trendove moramo zaustaviti i preokrenuti – vratiti ono što je naše i stvoriti grad solidarnosti“, zaključuje Baković Jadžić.

Samo ludaci i kriminalci mogu da prodaju Genex

You May Also Like

Baković Jadžić: Svima je u Srbiji jasno da je SPS bio i ostao lažna levica

Direktor Zemunske gimnazije izabrao naslednicu u ime svih nas. STOP partijskom zapošljavanju!

OSVRT NA KAMPANJU ZA LOKALNE IZBORE U NIŠU

Nikolić: U jeku izborne kampanje vlast rasprodaje zdravlje stanovnika Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *