Međunarodna podrška levice koaliciji Moramo

Nekoliko dana pred izbore koji će biti održani 3. aprila koalicija Moramo i Politička platforma Solidarnost dobili su podršku od danske Crveno-zelene alijanse (Enhedslisten), nemačke partije Levica (Die Linke), Partije evropske levice (European Left) i slovenačke Levice.

Predsednik Partije evropske levice, Hajnc Birbaum (Heinz Bierbaum), u pismu podrške istakao je da na predstojećim lokalnim beogradskim, predsedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji, Evropska levica sa zadovoljstvom šalje podršku Političkoj platformi Solidarnost i zeleno-levoj koaliciji Moramo. „Drago nam je da vidimo da borbe za zaštitu javnih dobara od privatizacije, borbe za socijalnu i ekološku pravdu dobijaju političku zastupljenost i podršku naroda u Srbiji,“ napisao je Birbaum i dodao da je „danas više nego ikada potrebno da ojačamo one političke snage koje su spremne da zastupaju interese radnih ljudi da imaju dostojanstvene uslove rada, da žive u zdravoj životnoj sredini i u mirnim, dobrosusedskim odnosima“. Ističući značaj udruživanja pokreta, političkih inicijativa i pojedinaca u koaliciji Moramo, Birbaum zaključuje da je ono što ih povezuje sa Evropskom levicom jeste borba za Evropu zasnovanoj na socijalnoj pravdi, socio-ekološkoj transformaciji, demokratskim pravima i miru.

U svojoj video poruci Jorg Šindler (Jörg Schindler), generalni sekretar nemačke partije Levica, rekao je da sa velikim zadovoljstvom prati kampanju koalicije Moramo. „Vaša borba za socijalnu pravdu, životnu sredinu i demokratsku participaciju je inspirativna za levicu – kako na Balkanu, tako i šire,“ izjavio je Šindler.

Gorm Gunarsen (Gorm Gunnarsen), odbornik u Kopenhagenu Crveno-zelene alijanse, trenutno najjače partije u parlamentu glavnog grada Danske, rekao je da solidarno podržavamo borbu Moramo u ime prirode i za socijalnu pravdu. „Želimo vam da ostvarite dobar rezultat na predstojećim izborima kako biste osigurali da svako ima pristup resursima vaših gradova,“ rekao je Gunarsen.

Ranije je podrška koaliciji Moramo stigla i od slovenačkog poslanika Luke Meseca iz Levice. „Znamo da borba za prava građana, za demokratiju, za prava radnika, za solidarnost, za javna dobra, nije samo vaša borba – to je naša zajednička borba,“ istakao je Mesec.

You May Also Like

Simović: Borba za bolju opštinu i bolji život ne može da se vodi u saradnji sa SNS om

Baković Jadžić: Svima je u Srbiji jasno da je SPS bio i ostao lažna levica

Direktor Zemunske gimnazije izabrao naslednicu u ime svih nas. STOP partijskom zapošljavanju!

OSVRT NA KAMPANJU ZA LOKALNE IZBORE U NIŠU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *