Međunarodna podrška levice koaliciji Moramo

Nekoliko dana pred izbore koji će biti održani 3. aprila koalicija Moramo i Politička platforma Solidarnost dobili su podršku od danske Crveno-zelene alijanse (Enhedslisten), nemačke partije Levica (Die Linke), Partije evropske levice (European Left) i slovenačke Levice.

Predsednik Partije evropske levice, Hajnc Birbaum (Heinz Bierbaum), u pismu podrške istakao je da na predstojećim lokalnim beogradskim, predsedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji, Evropska levica sa zadovoljstvom šalje podršku Političkoj platformi Solidarnost i zeleno-levoj koaliciji Moramo. „Drago nam je da vidimo da borbe za zaštitu javnih dobara od privatizacije, borbe za socijalnu i ekološku pravdu dobijaju političku zastupljenost i podršku naroda u Srbiji,“ napisao je Birbaum i dodao da je „danas više nego ikada potrebno da ojačamo one političke snage koje su spremne da zastupaju interese radnih ljudi da imaju dostojanstvene uslove rada, da žive u zdravoj životnoj sredini i u mirnim, dobrosusedskim odnosima“. Ističući značaj udruživanja pokreta, političkih inicijativa i pojedinaca u koaliciji Moramo, Birbaum zaključuje da je ono što ih povezuje sa Evropskom levicom jeste borba za Evropu zasnovanoj na socijalnoj pravdi, socio-ekološkoj transformaciji, demokratskim pravima i miru.

U svojoj video poruci Jorg Šindler (Jörg Schindler), generalni sekretar nemačke partije Levica, rekao je da sa velikim zadovoljstvom prati kampanju koalicije Moramo. „Vaša borba za socijalnu pravdu, životnu sredinu i demokratsku participaciju je inspirativna za levicu – kako na Balkanu, tako i šire,“ izjavio je Šindler.

Gorm Gunarsen (Gorm Gunnarsen), odbornik u Kopenhagenu Crveno-zelene alijanse, trenutno najjače partije u parlamentu glavnog grada Danske, rekao je da solidarno podržavamo borbu Moramo u ime prirode i za socijalnu pravdu. „Želimo vam da ostvarite dobar rezultat na predstojećim izborima kako biste osigurali da svako ima pristup resursima vaših gradova,“ rekao je Gunarsen.

Ranije je podrška koaliciji Moramo stigla i od slovenačkog poslanika Luke Meseca iz Levice. „Znamo da borba za prava građana, za demokratiju, za prava radnika, za solidarnost, za javna dobra, nije samo vaša borba – to je naša zajednička borba,“ istakao je Mesec.

You May Also Like

RASPRODAJA PRED FAJRONT

Lojpur: SNS pokreće totalnu pljačku!

Plata za život

Selakoviću je bolje da ćuti, nećemo minimalac nego platu za život

Još uvek nema odgovora od ministra Selakovića

Još uvek nema odgovora od ministra Selakovića

Zahtevamo dekriminalizaciju kanabisa!

Zahtevamo dekriminalizaciju kanabisa!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *