Gde je kulturni centar u Zemunu?

Gde je kulturni centar u Zemunu? Zainteresovani građani i građanke su danas imali priliku da u organizaciji Političke platforme Solidarnost obiđu neke od lokacija koje su u anketama koje je ova organizacija sprovodila predložene za budući kulturni centar ove opštine.

Solidarnost je prošle godine pokrenula inicijativu za otvaranje kulturnog centra u Zemunu što je preko peticije podržao i veliki broj građana.

„Raduje nas što su mnogi od onih koji su dali potpis za ovu inicijativu predlagali i konkretne prostore, pa i programe za budući kulturni centar“, rekla je Ana Simić iz Solidarnosti.

Programi koje je sada Solidarnost počela da sprovodi u Zemunu, kao što je današnji obilazak lokacija, su upravo nastavak saradnje i komunikacije sa građanima koji podržavaju inicijativu da građani četvrte po veličini opštine u Srbiji dobiju funkcionalni kulturni centar.

„Zemun je jedina opština u glavnom gradu koja nema svoj kulturni centar, građani naše opštine vrlo dobro znaju da nemaju ni bioskop ni pozorišta i galerije. Nekoliko privatnih inicijativa koje popunjavaju ovaj prostor nije dovoljno da zameni jedan multifunkcionalni opštinski kulturni centar koji bi bio otvoren kako za amatersko tako i za profesionalno umetničko stvaralaštvo, ali i za edukaciju i debatne programe. Zemun ima jako značajnu kulturnu tradiciju i vreme je da sada mislimo na kulturnu sadašnjost i budućnost“, rekla je Simić.

Tokom današnje šetnje okupljeni građani su obišli nekoliko lokacija koje su predlagane kao mesta za budući kulturni centar. Zgrada Magistrata koja je zaštićena zakonom i predviđena za kulturne delatnosti a koju je uzurpirala Srpska radikalna stranka, zatim Dom vazduhoplovstva koji još uvek nije u potpunosti rekonstruisan nakon bombardovanja i koji je prazan u najvećem delu i Pinki koji ove godine puni 50 godina i koji je predviđen za sportske i kulturne delatnosti iako kulture u njemu gotovo da nema.

You May Also Like

Baković Jadžić: Svima je u Srbiji jasno da je SPS bio i ostao lažna levica

Direktor Zemunske gimnazije izabrao naslednicu u ime svih nas. STOP partijskom zapošljavanju!

OSVRT NA KAMPANJU ZA LOKALNE IZBORE U NIŠU

Nikolić: U jeku izborne kampanje vlast rasprodaje zdravlje stanovnika Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *