Baković Jadžić: Bujošević da poveća plate zaposlenima

Pisanje portala Pištaljka je javnosti prikazalo na koji način se kroz javni servis pare iz javnih budžeta slivaju u privatne džepove. Pored građana koji time trpe veliku štetu posebno su ugroženi i radnici i radnice RTS-a koji su dodatno eksploatisani i u javnosti ocrnjeni, poručuju iz Političke platforme Solidarnost.

Milione i milione javnog novca RTS plaća privatnim produkcijama za sadržaje koji se emituju na javnom servisu iako ova medijska kuća ima dovoljno zaposlenih i tehničkih mogućnosti da sama stvara te sadržaje. Tekst i dokumenta koja je objavio portal Pištaljka pokazuju da su najgledaniji programi RTS-a upravo oni koje sami i produkuju, dok su oni koje proizvode privatne produkcije i skuplji i manje gledani.

„Još jednom smo videli na koji način radi burazerska ekonomija koja izvlači novac iz javnih budžeta i trpa ga u džepove onih koji pletu gustu interesnu mrežu moćnika povezanih sa vlastima“, smatra Miloš Baković Jadžić, portparol Solidarnosti i potpredsednik stranke Zajedno. „Sve to smo mogli da vidimo i ranije, već decenijama građani trpe otimačinu bogatsva koje stvaraju“, nastavlja on.

Ipak, Baković Jadžić kaže da u onome što smo mogli da pročitamo ne smemo propustiti da uvidimo i skrivenu eksploataciju medijskih radnika i radnica. Sam generalni direktor RTS-a pominje kako zaposlene na javnom servisu štiti kolektivni ugovor, pa imaju i pravo na pauzu i ograničeno radno vreme dok se kod privatnika radi „12 i više sati“.

„Bujoševiću bi bilo bolje da poveća plate radnicima i za stalno zaposli one koje angažuje preko ugovora o privremenim i povremenim poslovima. Umesto što odvaja ogromne sume za privatne džepove bliskih saradnika Bujošević treba da obezbedi adekvatne zarade i još bolje radne uslove medijskim radnicima kako oni ne bi bili prinuđeni da traže honorarne poslove i lome kičmu po 12 sati za privatnike koji se time bogate“, smatra Baković Jadžić.

„Na taj način RTS ne bi rešio problem licenci za programe koje su u vlasništvu privatnika, ali verujem, a to pokazuju i sami programi, da su radnici RTS-a sposobni da proizvode kvalitetne i relevantne programe ukoliko im se omoguće sloboda rada i adekvatna primanja i radni uslovi“, veruje portparol Solidarnosti.

Milos Bakovic Jadzic

You May Also Like

Simović: Borba za bolju opštinu i bolji život ne može da se vodi u saradnji sa SNS om

Baković Jadžić: Svima je u Srbiji jasno da je SPS bio i ostao lažna levica

Direktor Zemunske gimnazije izabrao naslednicu u ime svih nas. STOP partijskom zapošljavanju!

OSVRT NA KAMPANJU ZA LOKALNE IZBORE U NIŠU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *