Zahtevamo ostavku Aleksandra Vulina!

Politička platforma Solidarnost zahteva ostavku ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.

Aleksandar Vulin, koji trenutno obavlja funkciju ministra unutrašnjih poslova, svesno gazi pravni poredak Republike Srbije. Juče smo bili svedoci da policija pod njegovim rukovodstvom ili direktno fizički napada mirne građane i građanke u protestu ili se povlači kako bi Vučićevi batinaši to uradili.

Iako Zakon o policiji nalaže da su zaposleni u MUP-u i policiji dužni da jednako postupaju prema svima bez obzira na njihovo političko opredeljenje, danas je ova institucija ponovo pokazala da je pretvorena u produženu ruku vladajuće partije i da služi obračunu sa političkim protivnicima. Umesto da hapsi batinaše koji su na ljude nasrtali šipkama i čekićima, uhapšeni su ljudi koji su na ulici mirno iskazali svoja neslaganja sa vladajućim režimom.

Policija je juče u više navrata kršila zakon. Policija nije obavila svoju dužnost služenja građanima i zajednici.

Dodatno, ministar Vulin se pojavio na blokadi autoputa kako bi provocirao građane koji su mu jasno rekli šta o njemu misle.

Ovaj dokazani huškač koji predstavlja najnazadnije ideje i dalje nije odgovarao za brojne afere – od „tetke iz Kanade“, preko povezanosti sa kriminalnim i ekstremno desnim bandama, do uzurpacije policije u svrhu stranačkih interesa – sa kojima je povezan.

Tražiti Vulinovu ostavku nije dovoljno. On će morati i krivično da odgovara za svoje radnje. Ali, za početak, zahtev za ostavkom ministra unutrašnjih poslova, nakon jučerašnjeg dana, mora biti jedan od prioriteta.

You May Also Like

Solidarno za slobodan pristup javnom saobraćaju u Beogradu!

Miloš Baković Jadžić: Tek kada vidimo leđa SNS-u imaćemo dostojan javni prevoz u Beogradu

Abortus ne sme postati privlegija bogatih

Abortus ne sme postati privlegija bogatih

Menstrualna (ne)jednakost

Menstrualna (ne)jednakost

Solidarnost zahteva od Šapića da podnese ostavku na jednu od dve javne funkcije koje obavlja

Miloš Baković Jadžić: Tim doktora Šapića može da garantuje samo dalju devastaciju Beograda i urušavanje radnih prava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.